Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
EΣHEA
Απέρριψε η κυβέρνηση την απλή αναλογική

Σχετική τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ

Απέρριψε η κυβέρνηση τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή όλων των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η τροπολογία κατατέθηκε για δεύτερη φορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων του Μετοχικού Ταμείου του υπουργείου και ο Α. Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε κώλυμα για να αποδεχτεί ένα τόσο σοβαρό, όπως είπε, αίτημα χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Τύπου.

Οπως είναι γνωστό με αιφνιδιαστική ρύθμιση το καλοκαίρι του 1992, η κυβέρνηση της ΝΔ με τροπολογία όρισε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης των δημοσιογράφων θα γίνονται με απλή αναλογική για τα απλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με πλειοψηφικό για τα μέλη του προεδρείου (πρόεδρος, Α΄ και Β΄ αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας).

Αναπτύσσοντας την τροπολογία η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη είπε ότι αυτή είναι επείγουσα αφού σε λίγο καιρό γίνονται εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Τόνισε ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή όλου του συμβουλίου αποτελεί ομόφωνο αίτημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το οποίο ζητάει να καταργηθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεων της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ