Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαλογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με αυτούς τους κυβερνώντες! Ετσι όπως το πάνε, σε λίγο θα βγάλουν όλη τη χώρα με... προβλήματα ακοής και στη συνέχεια με προβλήματα μειωμένης αντίληψης!

Παρεξηγήσαμε λέει τις προθέσεις τους για το Ασφαλιστικό! Ετσι, κάποιες ιδέες ρίξανε, μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» για να κάνουμε κουβέντα, δεν το εννοούσανε και αλλά τέτοια...

Χώρια που θέλουν να μας πείσουν, ότι δεν καταλάβαμε καλά τι εννοούν για τα όρια ηλικίας, τι εννοούνε για το ύψος των συντάξεων και για την Ασφάλιση των γυναικών και να πάμε να τα συζητήσουμε για να μας τα εξηγήσουν.

Μπορεί ολόκληρη η Ελλάδα να κατάλαβε -και πολύ σωστά- ότι τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν στον ασφαλιστικό μεσαίωνα, αλλά αυτοί το χαβά τους: Τα μέτρα φτιάχνουν τον ασφαλιστικό παράδεισο του 21ου αιώνα, επιμένουν. Μάλλον, για τον παράδεισο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών μιλάνε...

Τους βεβαιώνουμε λοιπόν, ότι και καλά ακούμε και καλά βλέπουμε και η σκέψη μας είναι σε πλήρη διαύγεια. Γι' αυτό και η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και το γενικό κατέβασμα των ρολών σε όλη τη χώρα. Αυτά για να συνεννοηθούμε.

ΩΣΤΕ «μπορεί να οδηγήσει στην αναίρεση του φιλολαϊκού προσανατολισμού» του ΠΑΣΟΚ το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε για την Kοινωνική Ασφάλιση, σύμφωνα με την επιστολή των 63 στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία του κόμματος!

Δηλαδή είναι «συζητήσιμο», αν η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των πενιχρών ήδη συντάξεων είναι φιλολαϊκά μέτρα; Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να «απολέσει το φιλολαϊκό χαρακτήρα της»; Και όλ' αυτά, που έχει κάνει μέχρι σήμερα; Ολα κι όλα, ακόμη και η φαντασία έχει τα όριά της!

Κι αφού όπως λένε θέλουν να είναι σε «επικοινωνία» με την «κοινωνική βάση», να τους ειδοποιήσουμε ότι αυτό που θέλει η «κοινωνική βάση» δεν είναι διάλογος γενικώς και αορίστως, αλλά να πάρει η κυβέρνηση τα σχέδια και τις εξαγγελίες της μια και καλή πίσω!


Γρηγοριάδης Κώστας

Την επόμενη φορά, δηλαδή, που θα μιλήσουμε για Aσφαλιστικό, να λέμε για αυξήσεις των συντάξεων, μείωση των εργατικών εισφορών, μείωση των ορίων ηλικίας, αυξήσεις των πόρων των ταμείων και πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας κλπ κλπ.

Τον αντέχουν τέτοιο διάλογο..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ