Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Μέτρα μεν, απεργίες δε

Από τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις

Associated Press

Από τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις
ΠΑΡΙΣΙ.-

Συνεχίζεται ο απεργιακός αναβρασμός στη Γαλλία, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες απάλυνσης της λαϊκής δυσαρέσκειας μέσα από σειρά νέων μέτρων βελτίωσης των συνθηκών αναζήτησης εργασίας και μείωσης των απολύσεων.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων πήραν, χτες, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Παρισιού, από τους συναδέλφους τους της επαρχίας. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της γαλλικής πρωτεύουσας ζητούν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των υπηρεσιών τους, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του 35ώρου. Ανάλογο ήταν και το αίτημα όλων των υπαλλήλων που εργάζονται στα μουσεία και σε όλων των ειδών τα μνημεία, οι οποίοι, επίσης, πραγματοποίησαν, χτες, την πολλοστή 24ωρη απεργία ζητώντας πρόσληψη προσωπικού.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει αρκετοί άλλοι εργασιακοί κλάδοι, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις στο δημόσιο, στις αρχές Μάη. Και όλα αυτά, παρά τις επισταμένες προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης να διασκεδάσει την έντονη δυσαρέσκεια και τη λαϊκή ανησυχία μετά το κύμα απολύσεων. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Γάλλου πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν και τις υπάρχουσες πληροφορίες, η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Γκιγκού κατέθεσε προς συζήτηση στη Γερουσία σειρά μέτρων που επιβαρύνουν οικονομικά τις κερδοφόρες επιχειρήσεις σε περίπτωση που απολύσουν και παράλληλα ενισχύουν οικονομικά και θεσμικά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, τόσο για τους νέους που πρωτοεμφανίζονται στην αγορά εργασίας όσο και για τους ανέργους.


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ