Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-

Τα γνωστά σενάρια περί μείωσης της κερδοφορίας και της αναγκαστικής αναδιάρθρωσης, αναφέρθηκαν μονότονα και πάλι αυτή τη φορά για τη σουηδική εταιρία «Electrolux AB», την κορυφαία παγκοσμίως εταιρία οικιακών συσκευών.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, η μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ καθώς και η αύξηση του λειτουργικού κόστους οδήγησαν σε μείωση της τάξης του 10% των καθαρών κερδών της του πρώτου τριμήνου.

Πάντως, οι ανταγωνίστριες της «Electrolux», οι αμερικανικές εταιρίες «Whirlpool Corp.» και «Maytag Corp.», ανακοίνωσαν με τη σειρά τους, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κι αυτές μειωμένη κερδοφορία πρώτου τριμήνου, επικαλούμενες επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, όπου η σουηδική εταιρία πραγματοποιεί το 40% των συνολικών πωλήσεών της.

Από την άλλη πλευρά, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Electrolux», «βαίνει καλώς» το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, στο πλαίσιο του οποίου περικόπηκαν 800 θέσεις εργασίας και εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 883 εκατ. σουηδικών κορονών για λήψη μέτρων μείωσης του κόστους, τα οποία θα οδηγήσουν τελικώς στη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 2.000 εργαζομένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ