Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους δουλιάς

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή το νέο έγκλημα στο γκέτο της ΕΛΒΑΛ, με θύμα 22χρονο εργάτη

«Τη Δευτέρα 23 Απρίλη στην "Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου" (ΕΛΒΑΛ) του ομίλου Στασινοπούλου ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, θύμα της εντατικοποίησης, των άσχημων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Το παραπάνω θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Γιαννίτση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

«Το συγκεκριμένο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα δεν είναι το μοναδικό. Πριν λίγους μήνες άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, ενώ την περσινή χρονιά σε βιομηχανίες του ομίλου (ΧΑΛΚΟΡ - ΕΛΒΑΛ) δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν. Καθημερινά είναι τα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά εργατικά ατυχήματα και οι αναπηρίες εργαζομένων στις επιχειρήσεις του μεγαλοβιομηχάνου. Η συνδικαλιστική δράση απαγορεύεται. Οι απολύσεις καθημερινές. Το κλίμα τρομοκρατίας διάχυτο. Νέοι, ανειδίκευτοι εργάτες καλύπτουν θέσεις ειδικευμένων. Καταπατείται κάθε έννοια δημοκρατικής, συνδικαλιστικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Με δεδομένα τα πολλά ατυχήματα στις επιχειρήσεις του ομίλου, τι μέτρα έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, από την Επιθεώρηση Εργασίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες;
  • Σε τι μέτρα θα προχωρήσει για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου, καθώς και για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών και ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ