Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους

Σε κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους για να αποκρουστούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, δηλώνουν ότι θα βρεθούν οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών μιλώντας χτες στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που πραγματοποιείται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, υπογράμμισαν ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα πλήττουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της πατρίδας μας. «Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μπλοκ όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στις πορείες που πραγματοποιούνται για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», τόνισαν.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών συμφώνησαν με την επισήμανση που είχε κάνει νωρίτερα ο Γ. Κατσαρός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ, ότι παρ' όλα όσα λέει η κυβέρνηση, τα σχέδια για το ασφαλιστικό πλήττουν το ίδιο τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι μπορεί προς στιγμήν η κυβέρνηση, να εξαιρεί τα Σώματα Ασφαλείας ως προς τα όρια ηλικίας, όμως πλήττονται το ίδιο αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της σύνταξης. «Επιπλέον, τόνισε ο Γ. Κατσαρός, μπαίνουν προς επανεξέταση στην κατεύθυνση της κατάργησης πολλά βαριά, ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα και επομένως και το αντίστοιχο δικό σας αίτημα θα μείνει μετέωρο».

«Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι μάστορας στην τακτική της σαλαμοποίησης και η περιορισμένη δική σας εξαίρεση σ' αυτή τη λογική εντάσσεται, για να περάσουν με τη διάσπαση πιο εύκολα τα μέτρα. Ωστόσο, οφείλει να δει κανείς και άλλες πλευρές στη δική σας εξαίρεση. Προβλέπει η κυβέρνηση αύξηση της αντιπαράθεσης με το εργατικό και λαϊκό κίνημα και αποβλέπει για άλλη μια φορά να σας χρησιμοποιήσει για την καταστολή των οξυμένων αγώνων που έτσι και αλλιώς θα αναπτυχθούν».

Τέλος ο Γ. Κατσαρός ζήτησε από τους αστυνομικούς υπαλλήλους κοινή δράση και αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους, γενικευμένο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας και ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα και την ανήθικη ηθική τους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης τόνισε ότι η έξοδος από την κρίση που μαστίζει χρόνια τώρα την Ελληνική Αστυνομία προϋποθέτει την αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπίας, με τη δημιουργία οράματος και με την καλλιέργεια πνεύματος εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας, αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, σταθερότητας, αποτελεσματικότητας και δημιουργικότητας. «Η αποτελεσματικότερη λειτουργία και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του οργανισμού και η περαιτέρω ανύψωση του επαγγελματικού, ηθικού και κοινωνικού κύρους του προσωπικού, με επιδίωξη τη βελτίωση της απόδοσής τους αποτελούν το ζητούμενο», σημείωσε ο Δ. Κυριαζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ