Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση για την προετοιμασία της Απεργίας

Απόφαση συμμετοχής και κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στους εργαζόμενους να παλέψουν για την επιτυχία της

Στους ρυθμούς της 24ωρης προειδοποιητικής Γενικής Απεργίας, στις 23 Οκτώβρη, κινούνται Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Ομοσπονδίες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και παίρνουν αποφάσεις. Μεταξύ αυτών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Οικοδόμων σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ανάπτυξης για άλλες μεγαλύτερες επενδύσεις στις κατασκευές, θα πραγματοποιηθεί όταν και εφόσον διασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα εξασφαλίσει μεροκάματο στους χιλιάδες οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές που βρίσκονται στις λίστες των ανέργων. Οσοι τα καταφέρουν θα αμείβονται με 25 ευρώ, ανασφάλιστοι, με απλήρωτες υπερωρίες, με ωράριο "ήλιο με ήλιο". Το αντεργατικό οπλοστάσιο που απέκτησαν οι εργοδότες είναι δώρο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τα μεροκάματα των 25 - 30 ευρώ σημαίνουν λιγότερα δωρόσημα, λιγότερες παροχές σε ασθένεια, σημαίνουν ότι η κύρια σύνταξη θα κατρακυλήσει κάτω από τα 360 ευρώ, ενώ οι επικουρικές θα καταντήσουν επαιτεία, με το γνωστό δίλημμα "μέτρα ή κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος". Τα επαγγελματικά ταμεία που προωθούν δεν εξασφαλίζουν επικουρική σύνταξη στους οικοδόμους, αφού δεν έχουν σταθερό εργοδότη (...) Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, χωρίς καμιά καθυστέρηση να πάρουν την υπόθεση του αγώνα, της επιτυχίας της απεργίας, της υπεράσπισης της ζωής τους και των παιδιών τους στα χέρια τους».

Τις επόμενες μέρες μια σειρά σωματεία διοργανώνουν συνελεύσεις για να αποφασίσουν και να καταστρώσουν σχέδιο δράσης μπροστά στην απεργία:

  • Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής αύριο, Τετάρτη 9 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), αύριο, Τετάρτη 9 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β).
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου Κρήτης, την Πέμπτη 10 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β).
  • Το Παράρτημα Νοτιοανατολικών συνοικιών του Συνδικάτου Οικοδόμων, την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί.
  • Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ν. Αχαΐας, την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας (Φωκαίας 26).
  • Τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σύσκεψη σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας διοργανώνει η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ το Σάββατο 12/10, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (στο ισόγειο). Καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικάτων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να πάρουν μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ