Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική τροπολογία που εισηγείται ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών και βουλευτών κατηγορούνται για συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των κρατουμένων, αλλά αποσύρθηκε και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που προηγείται η ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής αφού η συζήτησή του αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη. Χτες δική του τροπολογία για το θέμα κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Αργά το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης κατέθεσε διαφοροποιημένη σε κάποια σημεία την κυβερνητική τροπολογία σχετικά με το ποια αδικήματα θα περιλαμβάνονται στην απόφαση για αναστολή της χρηματοδότησης. Σύμφωνα με την νέα εκδοχή τα αδικήματα θα είναι για «εγκληματική οργάνωση» και «τρομοκρατικές πράξεις» αφού αφαιρέθηκαν τα αδικήματα της αρχικής τροπολογίας για «εσχάτη προδοσία», «επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας», «διακεκριμένη κατασκοπεία» και «προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας».

Στο μεταξύ, την άρση της ασυλίας βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» εισηγείται η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδρίασε χτες και η σχετική απόφαση θα παρθεί από την Ολομέλεια του Σώματος μετά από ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη.

Με τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» να ψηφίζει «παρών» η Επιτροπή εισηγείται την άρση ασυλίας για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα με βάση την παραγγελία των ανακριτικών αρχών για τα αδικήματα «της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης εισηγείται την άρση για άλλους τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές με βάση αιτήματα των δικαστικών αρχών: Για τον Ηλ. Κασιδιάρη για επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τον Ηλ. Παναγιώταρο για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και για τον Χ. Αλεξόπουλο για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Κατά τη συνεδρίαση ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Γερμενής, στα πλαίσια της προβοκάτσιας που από μέρες προσπαθούν να στήσουν διάφοροι κύκλοι, ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του έχει «κομμουνιστικές καταβολές» και πως ο παππούς του στη δεκαετία του 1960 έστελνε τη μητέρα του να φέρνει από το περίπτερο τον «Ριζοσπάστη», αναγκάζοντας έτσι τον Σπ. Χαλβατζή να του θυμίσει ότι ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορούσε τότε στα περίπτερα καθώς το αστικό κράτος τον είχε βγάλει στην παρανομία από το 1947 μέχρι το 1974.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ