Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ
Στο επίκεντρο η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Συνεχίζει και σήμερα τις συναντήσεις του στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη Συρία, η ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγ. Βενιζέλο.

Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, Βενιζέλος και Ράσμουσεν παρουσίασαν το ΝΑΤΟ σαν φορέα «σταθερότητας» στην περιοχή και παράλληλα επιχείρησαν να συγκαλύψουν στους σχεδιασμούς για επέμβαση στη Συρία.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί «αξιόπιστο και ενεργό μέλος της συμμαχίας» και πρόβαλε το ρόλο της χώρας «στην ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής». Σημείωσε επίσης ότι ενόψει της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον καλύτερο «συντονισμό» ΕΕ και ΝΑΤΟ, ώστε «οι δυο οργανισμοί να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματικοί».

Ο γγ του ΝΑΤΟ απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη στο ΝΑΤΟ», τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαδραματίζει έναν πολύτιμο ρόλο και «συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα με άλλους συμμάχους». Σημείωσε ότι «η Ελλάδα, ως η χώρα που θα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα έχει καίριο ρόλο (...) στην εξέλιξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει «αναπτύξει πυραύλους Patriot στην Τουρκία» και επιχείρησε να συγκαλύψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αναφέροντας ότι «η επίλυση του θέματος της Συρίας δεν περνάει μέσα από τις στρατιωτικές λύσεις, αλλά από μια βιώσιμη πολιτική λύση».

Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα απευθύνει «πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις όταν βρεθεί μία αμοιβαία ικανοποιητική λύση στο ζήτημα της ονομασίας».

Σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ