Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι θέσεις των άλλων κομμάτων

Στην παρέμβασή του χτες στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, είπε ότι μετά από επαφές που είχε με τα κόμματα κατέληξε στην κατάθεση «βελτιωμένης» τροπολογίας, ενώ απαντώντας στο γιατί δε γίνεται σε αυτήν καμία συγκεκριμένη αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ισχυρίστηκε ότι ο νομοθέτης πρέπει να είναι γενικός και απρόσωπος και όχι να «φωτογραφίζει».

Τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Παπαδημούλης αν και, όπως είπε, δεν καλύπτεται 100%, ζητώντας η σχετική απόφαση της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης να απαιτεί 180 ψήφους και όχι 151. Ζήτησε δε συνολική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και είπε ότι οι διώξεις κατά στελεχών του κόμματος αυτού «είναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του ζητούσε εδώ και καιρό «επιμόνως και επιτακτικά» την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και είπε ότι «δεν υπήρξε ανταπόκριση από καμία άλλη πολιτική δύναμη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος». Ζήτησε δε να ψηφιστεί σύντομα ένας «ευρωπαϊκός αντιρατσιστικός νόμος» και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι «δεν υπάρχει καλή και κακή βία», ότι πρέπει να καταδικάζεται «η κοινωνική βία κάθε προέλευσης», χωρίς όμως να οδηγούμαστε στη θεωρία των «δύο άκρων».

«Παρών» δήλωσε ο Ν. Μαριάς ότι θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, γιατί διαφωνούν να υπάρχει στις κατηγορίες το άρθρο του ποινικού κώδικα που αφορά τις «τρομοκρατικές ενέργειες», ενώ υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε ο Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ με την επισήμανση ότι αυτή ήρθε καθυστερημένα.

Ο χρυσαυγίτης Η. Κασιδιάρης έκανε λόγο για «άθλιο σχέδιο κατά της Χρυσής Αυγής και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ποια είναι η αποστολή που έχει αναθέσει το αστικό σύστημα στο κόμμα του, προκλητικά ανέφερε ότι εγκληματικές οργανώσεις είναι μεταξύ άλλων «οι στρατιές των αριστερών ροπαλοφόρων».

Απάντηση Θ. Παφίλη στη Σ. Βούλτεψη

Στην παρέμβασή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη ανέφερε ότι δεν κατανοεί το «παρών» του ΚΚΕ στην τροπολογία, για να πάρει απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θ. Παφίλη, ο οποίος τόνισε ότι η ένταξη στις κατηγορίες για την διακοπή της χρηματοδότησης του άρθρου 187Α για «τρομοκρατικές ενέργειες» εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την στοχοποίηση συνολικά του εργατικού κινήματος. Το εν λόγω νομοθετικό τερατούργημα, τόνισε, ο γνωστός «τρομονόμος» που είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να στραφεί κατά των εργαζομένων αφού μπορεί να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια» ακόμα και η συμβολική κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου, ενώ ακόμα και μια προβοκάτσια μπορεί να ενοχοποιήσει ένα ολόκληρο σωματείο.

Ανοίγουν, υπογράμμισε, δρόμοι επικίνδυνοι και προειδοποίησε να μην τολμήσει κανείς να ανοίξει άλλους δρόμους για να χτυπήσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ