Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Ιστορικοί περίπατοι για μαθητές και νέους

Το παράρτημα Ελευσίνας και πέριξ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτώβρη ιστορικό περίπατο για μαθητές, που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. από τα γραφεία του παραρτήματος (Αισχύλου 6 πεζόδρομος, κοντά στην πλατεία Ηρώων). Στην Ελευσίνα, διασώζονται σημεία που καταμαρτυρούν τις άπειρες θυσίες των αγωνιστών, όπως το παράνομο στέκι της ΕΠΟΝ, ο χώρος που ήταν το τυπογραφείο του ΕΑΜ, το φρουραρχείο της Γκεστάπο, το Μπλόκο σύλληψης και εκτέλεσης αγωνιστών κ.ά.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο Βόρειο Εβρο, με ευκαιρία το γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη, θα πραγματοποιήσουν μαζί με αντιπροσωπεία αγωνιστών του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Διδυμότειχου και Ορεστιάδας ιστορικό περίπατο αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, στη γέφυρα των Δικαίων την οποία το Μάη του 1944 ανατίναξε το 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ σε συνεργασία με Αμερικανούς σαμποτέρ, για να σταματήσουν την τροφοδοσία της Γερμανίας με χρώμιο από την Τουρκία, δίνοντας έτσι ισχυρό πλήγμα στην πολεμική βιομηχανία των ναζί.

Επίσης, ιστορικό περίπατο θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στην Πάτρα, οι μαθητικές ΟΒ Προσφυγικών και Ταμπαχάνων με θέμα «Πώς τσακίσαμε τους φασίστες στις γειτονιές μας», αξιοποιώντας την πλούσια πείρα του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '40. Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από τα Γραφεία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου (12ου Συντάγματος 34).

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα 69 χρόνια από την ηρωική μάχη των ΕΠΟΝιτών ενάντια στους ντόπιους και Γερμανούς φασίστες στην οδό Μπιζανίου, διοργανώνουν την Κυριακή 20/10, στις 11.30 π.μ., στην Μπιζανίου 10, στην Καλλιθέα, οι τοπικές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, οι οργανώσεις της ΚΝΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ