Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ο λαός να επαγρυπνεί στο έπακρο

Τοποθετούμενη σχετικά με την τροπολογία, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε: «Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Επιβάλλεται να διωχθεί, να καταδικαστεί και να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση. Θα αναφερθούμε όμως και αναλυτικότερα και πιο ειδικά στην τροπολογία.

Σημειώνουμε για τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα ότι βεβαίως εμείς τα είχαμε καταψηφίσει και τα δύο. Ωστόσο, η τροπολογία της κυβέρνησης δεν κάνει καμία αναφορά στη Χρυσή Αυγή ούτε καν στην εισηγητική έκθεση. Αυτή η προσπάθεια γενίκευσης και μη συγκεκριμένης αναφοράς στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση προκαλεί ερωτηματικά και θέτει κινδύνους "τσουβαλιάσματος". Επιμένουμε ότι από τη στιγμή που το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και συνδέεται με την εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, δεν μπορεί να αποσιωπάται ο ρόλος της τουλάχιστον στην εισηγητική έκθεση. Επίσης, γεννά πολλά ερωτηματικά η χρησιμοποίηση του επικίνδυνου για τη δράση του κινήματος άρθρου 187Α "Περί τρομοκρατίας", αφού τα ίδια ή συναφή αδικήματα εντάσσονται στο άρθρο 187.

Εμείς λέμε καθαρά ότι θα έπρεπε κανονικά να καταψηφίσουμε την τροπολογία της κυβέρνησης. Προκειμένου όμως να αποφευχθεί κάθε λογής σπέκουλα και παρερμηνεία της θέσης του ΚΚΕ, το οποίο είναι αποφασιστικά υπέρ της δίωξης και της διακοπής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, θα ψηφίσουμε στην τροπολογία αυτή της κυβέρνησης "παρών".

Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να προειδοποιήσουμε και να πούμε στο λαό τα εξής: Να μην τολμήσει κανείς να χρησιμοποιήσει τον τρομονόμο ή άλλες επικίνδυνες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Θα μας βρει απέναντι! Θα πολεμήσουμε μία τέτοια αντιλαϊκή προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με το λαό που πρέπει να επαγρυπνεί στο έπακρο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ