Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ στον Αλ. Μητρόπουλο

Στην επιβολή προστίμου προχώρησε το ΣΔΟΕ σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου, για αμοιβή που είχε εισπραχθεί στο εξωτερικό και είχε εισαχθεί στην Ελλάδα, με βάση το νόμο Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Ο Αλ. Μητρόπουλος από τη μεριά του καταγγέλλει «πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησής» του και προσάπτει στην κυβέρνηση προσπάθεια να τον αναγορεύσει σε «φοροφυγά», επειδή «ενοχλήθηκε» από «αποκαλύψεις» του. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για σκόπιμη ανακίνηση μιας παλιάς υπόθεσης για την οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλ. Μητρόπουλου, η υπόθεση αφορά δικηγορική αμοιβή που εισέπραξε το γραφείο του το 1999 στο εξωτερικό, που εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού), δηλώθηκε στη φορολογική του δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. Αναφέρει ακόμα πως η υπόθεση «εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α ν. 2238/1994». Ο Αλ. Μητρόπουλος έχει δώσει στη δημοσιότητα απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ