Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάγκη η ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, χτες, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας, ενώ την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο και εκπροσώπους των παρατάξεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στη συνάντηση που είχαν χτες με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας αναφέρθηκαν στις προθέσεις της κυβέρνησης να υποβιβάσει παραπέρα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μετατρέποντάς το σε μια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας. Εξέθεσαν ακόμα τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Σώματος τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνικά μέσα, μια κατάσταση που με τα σχέδια της κυβέρνησης θα επιδεινωθεί παραπέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως το ΣΕΠΕ διαθέτει μόλις 16 οχήματα για τους ελέγχους που πρέπει να διενεργεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράσαμε τις θέσεις του ΚΚΕ για ριζική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται από την κυβερνητική πολιτική. Χρειάζεται ενίσχυση και σε έμψυχο δυναμικό, σε προσωπικό και με ενίσχυση σε υλικοτεχνικά μέσα και υποδομές. Και βεβαίως με ενίσχυση της νομοθεσίας, η οποία όλο και περισσότερο ελαστικοποιείται, παίρνοντας ουσιαστικά πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων. Μια νομοθεσία που, όπως ξέρετε, έγινε πραγματικότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια με την πάλη και τον αγώνα των εργαζομένων. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και στα αιτήματά τους. Και βεβαίως ταυτόχρονα τονίσαμε ότι η πάλη αυτή, η διεκδίκηση λύσης για τα ζητήματα της Επιθεώρησης Εργασίας, της υγιεινής και ασφάλειας, θα πρέπει να συνοδεύεται με την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εξάλειψη της ανεργίας και βεβαίως τη μη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να τονίσω - τελειώνοντας - για άλλη μια φορά, την ανάγκη να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, η Λαϊκή Συμμαχία, για να ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί και αυτόν τον κλάδο και αυτόν τον τομέα σε συρρίκνωση, σε υποβάθμιση και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κλεάνθης Χατζηνικολαΐδης, επισήμανε την αξία των ενεργειών τόσο από την πλευρά του Συλλόγου όσο και από μέρους του ΚΚΕ, που στοχεύουν στην αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ