Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Υποκρισία με αφορμή τα «πόθεν έσχες»

Μια ακόμα κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κύρωσε χτες η Βουλή, αυτή τη φορά για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που καταθέτουν πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι και διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι.

Καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρακτική της βιομηχανίας των ΠΝΠ ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τονίζοντας ότι δεν μπορεί μια σειρά από σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίζονται με ΠΝΠ οι οποίες εφαρμόζονται άμεσα με την έκδοσή τους και η Βουλή τις επικυρώνει μετά από μήνες.

Με αφορμή τα «πόθεν έσχες» και τη συζήτηση που γίνεται για τη δήθεν διάθεση της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι «εάν ψάξει κανείς θα δει ότι σε όλα τα κατά καιρούς φορολογικά νομοσχέδια δίνονται κίνητρα, φοροαπαλλαγές και φοροενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και είναι χαρακτηριστικό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει 57 φοροαπαλλαγές. Αντίθετα, με όλα τα φορονομοσχέδια αυτό που γίνεται είναι να επιβαρύνονται η εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, οι μισθοσυντήρητοι».

Ενδεικτικό της υποκρισίας των εκάστοτε κυβερνώντων, συνέχισε, είναι και το γεγονός ότι απορρίπτονται συνεχώς οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων ελέγχου όπως η ονομαστικοποίση των μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, των ανωνύμων τίτλων του δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων, ο έλεγχος στην εξαγωγή συναλλάγματος και η κατάργηση του επιχειρηματικού, εμπορικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ