Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
Πρωτοβουλίες στις γειτονιές από τις Λαϊκές Επιτροπές

Πικετοφορίες το Σάββατο για την αυριανή απεργία

Στις γειτονιές μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα οι Λαϊκές Επιτροπές, με τις συγκεντρώσεις, τις πικετοφορίες και τις μαζικές εξορμήσεις που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου. Στην Αθήνα, πικετοφορίες έγιναν σε κεντρικούς δρόμους από τις Λαϊκές Επιτροπές 5ου - 6ου και 7ου Διαμερίσματος. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν χιλιάδες ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους έκανε και η Λαϊκή Επιτροπή της Καλλιθέας, περνώντας από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής, τα οποία είχαν προαναγγείλει τη λειτουργία τους την Κυριακή. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεργήσουν στις 3 και τις 6 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους γύρω δρόμους πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Μαζί με την προπαγάνδιση της απεργίας, αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Η πορεία σταμάτησε έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπου ακούστηκε το σύνθημα: «Οχι λουκέτο στου ΙΚΑ τα ιατρεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Πικετοφορία οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ. η Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος της Αθήνας (Σάρκου και Βουλιαγμένης).

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν κοινή μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, για να καλέσουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους τόσο στην απεργία στο εμπόριο, όσο και στην αυριανή γενική απεργία. Ανάλογες εξορμήσεις έγιναν και σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Από την πικετοφορία της Λαϊκής Επιτροπής 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Από την πικετοφορία της Λαϊκής Επιτροπής 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Στον Πειραιά, μαζικές πικετοφορίες έγιναν σε όλους τους δήμους. Η κεντρική ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και κατέληξε στην πλατεία Κοραή. Με ντουντούκες, πικέτες, ανακοινώσεις και πηγαδάκια, τα μέλη των συνδικάτων και των φορέων που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή ενημέρωναν τον κόσμο για την απεργία και την αναγκαιότητα να βρει συνέχεια.


Μαζική εξόρμηση από εμποροϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενουςστη Θεσσαλονίκη
Μαζική εξόρμηση από εμποροϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενουςστη Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ