Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλειστά στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα

Κλειστά παρέμειναν την περασμένη Κυριακή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μικρά εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, όσα άνοιξαν κατέγραψαν πενιχρούς τζίρους και μόνο τα πολυκαταστήματα και οι εμπορικές αλυσίδες ωφελήθηκαν από την επίσημη έναρξη της πρώτης «ενδιάμεσης» εκπτωτικής περιόδου. Ακόμη και η φιλοκυβερνητική ΕΣΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξε το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», υποστηρίζοντας στην ουσία ένα μέτρο που ενισχύει τους μεγαλεμπόρους και τις πολυεθνικές του χώρου, ανακοίνωσε ότι μόνο 1 στα 4 καταστήματα λειτούργησαν πανελλαδικά και 1 στα 3 στην Αττική.

Σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους, σε ολόκληρη τη χώρα, όσα μικρομάγαζα άνοιξαν κατέγραψαν πενιχρούς τζίρους, αφού η όποια καταναλωτική κίνηση, απορροφήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και εμπορικές αλυσίδες. Ακόμη και στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, μπορεί οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, να εμφάνιζαν «πλήθη χαρούμενων καταναλωτών», όμως ο τζίρος των εμπόρων που επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους ήταν κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας ότι «οι καταναλωτές αγκάλιασαν τόσο την ιδέα για τα καινούργια εκπτωτικά δεκαήμερα όσο και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» και κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες «να αποφασίσουν άμεσα πόσες επιπλέον Κυριακές το χρόνο θα μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ