Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Αναβάθμιση και όχι κλείσιμο των μονάδων Υγείας

Το κλείσιμο του νοσοκομείου Θώρακα, τη συνένωση δύο μονάδων νεογνών σε Αγιο Ανδρέα και Ρίο και τη μεταφορά της παιδιατρικής κλινικής απ' το Ρίο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ στην Αχαΐα, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος είπε ότι «ο νομός μας είναι πολύ μικρός, τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, για να έχει τόσα πολλά νοσοκομεία».

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς τα νοσοκομεία όπως το ΠΠΓΝ Ρίου, ο «Αγ. Ανδρέας», το Νοσημάτων Θώρακος και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Τα ράντζα στον παθολογικό τομέα, οι πολύμηνες λίστες αναμονής στο χειρουργικό τομέα, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το τετράμηνο επιβεβαιώνουν τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της νοσηλείας και της πρόληψης.

Από εδώ προκύπτει η ανάγκη να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχουσες μονάδες Υγείας της περιοχής, για να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης Υγείας χωρίς χαράτσια και εισιτήρια, με σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει: «Το σχέδιό τους είναι ξεκάθαρο και διατυπωμένο: Θέλουν να ενισχύσουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και ΚΥ - επιχειρήσεων».

Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό με αίτημα: Καμία συγχώνευση - κατάργηση δημόσιας μονάδας Υγείας, κρεβατιών και εργαστηρίων. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Πλήρης και σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα της ασφαλιστικής, εργασιακής, οικονομικής κατάστασης ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, χρώματος και θρησκείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ