Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρωτάθλημα ... θρίλερ

Ο Πανελλήνιος στέφθηκε πρωταθλητής, ύστερα από συγκλονιστική μάχη με τον Παναθηναϊκό

Τα πανηγύρια των κοριτσιών του Πανελληνίου καλά κρατούν

Sportidea

Τα πανηγύρια των κοριτσιών του Πανελληνίου καλά κρατούν
Χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο, ώστε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που να μπορεί να συναγωνίζεται σε ουσία και θέαμα τα αντίστοιχα πρωταθλήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, φέτος όλοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια από τις συναρπαστικότερες σειρές τελικών, κάτι που αφήνει ελπίδες ότι το γυναικείο βόλεϊ κάλλιστα μπορεί στο μέλλον να προσφέρει στη χώρα μας συγκινήσεις, αλλά και να απασχολήσει νεαρά κορίτσια, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ωστόσο, τα προβλήματα ακόμα παραμένουν πολλά και μερικά από αυτά άλυτα, γεγονός που δημιουργεί δειλία στις νέες και κυρίως στις νέες της επαρχίας να ασχοληθούν εξ ολοκλήρου με το συγκεκριμένο άθλημα.

Α1 Γυναικών

Φέτος, όπως προαναφέραμε, παρακολουθήσαμε μία από τις συγκλονιστικότερες σειρές τελικών. Ο Πανελλήνιος και ο Παναθηναϊκός ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα και συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό. Οι μάχες πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ήταν «σκληρές», έστω και αν από την αρχή του πρωταθλήματος οι αδυναμίες κάποιων ομάδων έγιναν αισθητές, τόσο πολύ μάλιστα, που ο υποβιβασμός τους ή η χαμηλή βαθμολόγησή τους ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι απέγιναν τελικά οι 12 «μονομάχοι» της μεγαλύτερης κατηγορίας στο γυναικείο βόλεϊ.

Θεαματική φάση από τον τελικό Πανελληνίου - ΠΑΟ

Sportidea

Θεαματική φάση από τον τελικό Πανελληνίου - ΠΑΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Κυριάρχησε και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Η φετινή χρονιά ήταν για τον Πανελλήνιο η πιο επιτυχημένη, αφού για πρώτη φορά κατάφερε να πάρει το νταμπλ. Ο Γιάννης Νικολάκης θεωρήθηκε ο πρωτομάστορας της μεγάλης επιτυχίας, καθώς οι κοπέλες της ομάδας της Κυψέλης έδειξαν από την αρχή πολύ πρόθυμες να ακολουθήσουν κατά ...γράμμα τις εντολές του περσινού πρωταθλητή με τον Παναθηναϊκό και σπάνια υπήρξε ένταση στην ομάδα. Το καλό κλίμα, λοιπόν, ήταν το βασικότερο συστατικό της κατάκτησης της πρωτιάς, η οποία πάντως γέμισε με υποχρεώσεις τις πρωταθλήτριες, που καλούνται την επόμενη χρονιά να αποδείξουν ότι η πορεία τους δεν ήταν ...φωτοβολίδα, αλλά και να δείξουν ένα καλό πρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δεν ήταν ικανοποιητική η χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αφού δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή και κυπελλούχου. Ωστόσο, δε φάνηκε να απογοητεύεται πολύ από την απώλεια του Πρωταθλήματος, καθώς βασικός σκοπός του είναι να έχει μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που οι «πράσινες» θα προσπαθήσουν να καταφέρουν την ερχόμενη περίοδο.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Εφτασε στη βρύση, αλλά δεν ήπιε ...νερό ο Φιλαθλητικός. Οι φιλόδοξες προσπάθειές του να επαναλάβει την περσινή επιτυχημένη χρονιά, σταμάτησαν στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1, όπου κοντραρίστηκε με τον Πανελλήνιο. Η 3η θέση την οποία κατέλαβε οδηγεί την επόμενη χρονιά τον Φιλαθλητικό στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, και στόχος του είναι να τα δώσει όλα για ένα καλό πλασάρισμα.

ΒΡΙΛΗΣΙΑ: «Κοιλιά», έκαναν φέτος τα Βριλήσια, έστω και αν κατέκτησαν την 4η προνομιούχο θέση, που οδηγεί στους κόλπους του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Το 1999, η αθηναϊκή ομάδα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, και οι άνθρωποί της πίστεψαν ότι έγινε η αρχή για μια σειρά επιτυχιών. Ωστόσο, κατά ένα μέρος διαψεύστηκαν, αφού δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην κορυφή, όμως η ομάδα τους παραμένει μια μεγάλη δύναμη στη χώρα, κάτι που με νύχια και δόντια θα προσπαθήσουν να αποδείξουν και την ερχόμενη χρονιά.

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τι είχαμε τι χάσαμε... Κάπως έτσι σκέφτονται στο στρατόπεδο της Λάρισας, αφού φέτος η ομάδα τους ούτε κέρδισε ούτε έχασε κάτι από την περασμένη περίοδο. Οι Θεσσαλές, όπως και φέτος έτσι και την ερχόμενη χρονιά, θα δώσουν το «παρών» στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, αφού κατέκτησαν στο πρωτάθλημα την 5η θέση.

ΖΑΟΝ: Για το ...περισσότερο, θα παλέψουν την ερχόμενη χρονιά, οι παίχτριες του ΖΑΟΝ, καθώς η 6η θέση την οποία κατέλαβαν δεν τις ικανοποιεί.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα του Ευόσμου κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία και να έχει την ευκαιρία την επόμενη περίοδο να τα δώσει όλα για μια καλύτερη ...τύχη. Η θέση που κατέλαβε ο Αίας είναι η 7η.

ΑΡΗΣ: Στη μεσαία γραμμή κόλλησε από την αρχή και παρέμεινε ως το τέλος ο Αρης. Η πορεία του δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή φέτος και κόντρα σε μεγάλες ομάδες έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα πολύ δουλιά, προκειμένου να μπορεί να κοιτάει στα ...μάτια τις κορυφαίες ομάδες της Α1.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Απ' τα ψηλά στα χαμηλά και μακριά από το ευρωπαϊκό ...όνειρο, έμεινε φέτος ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» από την αρχή του πρωταθλήματος έδειξε ότι χωλαίνει σε αρκετούς τομείς και ότι θα ήταν δύσκολο να μπορέσει να πάρει μια θέση στον... ήλιο, δηλαδή να ξαναβρεθεί στα ευρωπαϊκά ...σαλόνια. Ο Ηρακλής κατέκτησε φέτος την 9η θέση και δε θα έχει του χρόνου την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, εκεί όπου την περίοδο που ολοκληρώθηκε είχε μια μέτρια παρουσία.

ΒΥΡΩΝΑΣ / ΑΓ.ΣΩΣΤΗΣ: Αν και ένωσαν τις δυνάμεις τους, δεν κατάφεραν φέτος να πετύχουν το επιθυμητό, δηλαδή να καταλάβουν μια από τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και με δυσκολία ξέφυγαν τον υποβιβασμό. Στόχος τους είναι του χρόνου να αναρριχηθούν ψηλότερα, καθώς η 10η θέση, στην οποία κατέληξαν, δεν του έδωσε τίποτα παραπάνω από την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Στην Α2 θα συνεχίσει την καριέρα της η ομάδα της Ηλιούπολης. Η αθηναϊκή ομάδα κατέλαβε την 11η θέση και με πολλά προβλήματα θα προσπαθήσει τη νέα περίοδο να ξαναβρεθεί στα μεγάλα σαλόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η πιο αδύναμη ομάδα της Α1 δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις της στην Α1, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Α2. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν την 12η θέση με 24 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ