Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα ψέματα τελειώσανε

Κρίσιμη η αγωνιστική για τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους

Πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Πανηλειακό

Sportidea

Πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Πανηλειακό
Τα... ψέματα τελειώνουν, καθώς σήμερα θα διαφανεί το μέλλον των ομάδων που αγωνίζονται στην Εθνική Κατηγορία. Η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος συμπεριλαμβάνει πολύ μεγάλης σημασίας αναμετρήσεις, τόσο για τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού όσο και για τις ομάδες που βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι στην Α' Κατηγορία. Μόνο, οι μεγάλοι, έχουν απαλλαχτεί από το άγχος, αφού «γεύτηκαν» κατά ένα μέρος, πρόωρα την επιτυχία των στόχων τους.

Οι κόντρες στις οποίες συμμετέχουν οι ΠΑΣ Γιάννενα, Πανηλειακός και ΟΦΗ, αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων, καθώς και οι τρεις ομάδες έχουν 26 βαθμούς και βρίσκονται μεταξύ... φθοράς και αφθαρσίας.

Η σημερινή Κυριακή συμπεριλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι, αυτό μεταξύ της γηπεδούχου Παναχαϊκής και του Πανηλειακού (17.30). Οι Πατρινοί, οι οποίοι πέρασαν ένα εφιαλτικό απόγευμα την περασμένη αγωνιστική στο Ηράκλειο, θα προσπαθήσουν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μη χάσουν πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία. Η θέση στην οποία βρίσκονται (10η) δεν τους εξασφαλίζει τίποτα, καθώς οι τέσσερις βαθμοί διαφοράς από τους υπόλοιπους υποψήφιους για συμμετοχή στα μπαράζ, μπορεί εύκολα να «εξανεμιστεί». Πάντως, στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, η αισιοδοξία ότι η αγωνία μήπως η ομάδα τους εμπλακεί στη διαδικασία των μπαράζ θα πάρει τέλος, είναι κάτι παραπάνω από διάχυτη. Αυτό ενισχύει και ο παράγοντας «έδρα». Στην αντίπερα όχθη, ο Πανηλειακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν ηττηθεί τότε είναι σίγουρο ότι θα τον τραβήξει η... δύνη των μπαράζ. Στο σημερινό αγώνα, ο Κώστας Πολυχρονίου θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Μητσιόπουλο που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα λείψει ο Κόλτζος.

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΣ κόντρα στον Αρη

Sportidea

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΣ κόντρα στον Αρη
Ντέρμπι, ωστόσο, έχουμε και στην ουρά της βαθμολογίας. Η 15η, Καλαμάτα, υποδέχεται τον ΟΦΗ (17.30) σε έναν αγώνα «ζωής και θανάτου» και για τις δύο ομάδες. Βέβαια, το σύνθημα αυτό κυριαρχεί περισσότερο στους Κρητικούς, οι οποίοι αν και είναι 14οι στον πίνακα ισοβαθμούν με άλλες δύο ομάδες, και όλα είναι πιθανά. Φτάνει μόνο να καταφέρουν να φύγουν από την Καλαμάτα με τη νίκη. Οι Σαμαράς και Τσινός δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Σιμπνιέφσκι, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Η «μαύρη θύελλα» πιστεύει, πάντως πώς ακόμα έχει ελπίδες για παραμονή στα μεγάλα... σαλόνια. Οι Γεωργόπουλος και Γκμοχ προσπάθησαν να ανεβάσουν το ηθικό της ομάδας τους προκειμένου να τα «δώσουν όλα» για να εξαντλήσουν τα αριθμητικά περιθώρια.

Δύσκολη αποστολή, στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην Εθνική Κατηγορία, έχει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα των Ιωαννίνων, υποδέχεται τον Αρη (17.30), σε έναν αγώνα πολύ κρίσιμο για τους γηπεδούχους που θα παίξουν μόνο για τη νίκη προκειμένου να αποφύγουν τη συμμετοχή τους στα μπαράζ. Το θετικό για τον Νίκο Αναστόπουλο είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στους Μπελά, Γκαρόζη, Γ. Τάτση και Ραμίρεζ που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ απών θα είναι ο Ελντερ που χρωστάει μια αγωνιστική. Από την άλλη πλευρά, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να τελειώσουν τη χρονιά με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, για το γόητρο. Από τον αγώνα με τα Γιάννενα, ο Μπάμπης Τεννές δε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Ιβιτς, που θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του.

Γιά το γόητρο θα αγωνιστούν αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο ο Παναθηναικός και η ΑΚ (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Το ματς είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες όμως κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας λόγω της επίσκεψης του Πάπα μετατέθηκε γιά λόγους ασφαλείας.

Ντέρμπι ουραγών αυτό της Καλαμάτας με τον ΟΦΗ

Sportidea

Ντέρμπι ουραγών αυτό της Καλαμάτας με τον ΟΦΗ
Τον πρωταθλητή Ολυμπιακό υποδέχεται σήμερα ο Πανιώνιος (17.30), ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση με 33 βαθμούς, λίγο μπροστά από την Παναχαϊκή, που έχει 30, και ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν απειλείται από την πιθανότητα της εμπλοκής του στη διαδικασία των μπαράζ. Ετσι, οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό κόντρα στους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το κλίμα, πάντως στην ομάδα είναι πολύ καλό, καθώς η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 4-0 έδωσε στους παίχτες «φτερά».

Αναγκαία, είναι η νίκη για τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα στην Ξάνθη την τοπική ομάδα (17.30). Οι Καισαριανιώτες είναι από τους υποψήφιους για συμμετοχή στα μπαράζ και γι' αυτό το λόγο όλοι στην ομάδα αναμένεται να παλέψουν με «νύχια και δόντια» για τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η Ξάνθη, από την άλλη, δεν έχει ιδιαίτερο άγχος για το αποτέλεσμα, καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ παράλληλα γνωρίζει πώς δεν μπορεί να κατακτήσει κάτι περισσότερο από μια θέση στη μεσαία γραμμή της βαθμολογίας.

Αμφίρροπη, χαρακτηρίζεται η σημερινή κόντρα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ιωνικού στην Τούμπα (19.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους δύο αντιπάλους. Ο «Δικέφαλος» έχει ήδη εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του μέσω Κυπέλλου και έχει προσηλώσει το ενδιαφέρον του κυρίως στον τελικό του θεσμού, ενώ ο Ιωνικός από την 7η θέση στην οποία βρίσκεται, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προετοιμάζεται για την ερχόμενη περίοδο.

Με το ένα πόδι στην Α' Κατηγορία, ο Αθηναϊκός στο μόνο που μπορεί να ελπίζει πλέον είναι στο... θαύμα. Ακόμα και αυτό, όμως, μοιάζει μακρινό καθώς σήμερα η ομάδα του Βύρωνα έχει πολύ δύσκολο έργο. Ο Αθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή (17.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), που μπορεί μεν να έχει χάσει το ευρωπαϊκό... τρένο, θέλει όμως τις νίκες για να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τη φετινή σεζόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ