Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαμαρτυρία για την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση

Εκπρόσωποι σωματείων έκαναν παρέμβαση χτες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από τη διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Μεταφορών
Από τη διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Μεταφορών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε χτες, το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις απανωτές διώξεις και καταδίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για αντιδραστικές αλλαγές που αφορά στο νόμο για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στις 6/11, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνδικαλιστικές άδειες, με στόχο να ανοίξει συνολικά ζήτημα αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνδικαλιστική δράση. Προανήγγειλε επί της ουσίας την αναμόρφωση του ν. 1264/1982, που απηχεί, σύμφωνα με τον υπουργό, «αντιλήψεις μιας άλλης εποχής και αντιλήψεις άλλων πρακτικών».

Αντιπροσωπεία του ταξικού κινήματος συναντήθηκε χτες με εκπρόσωπο του υπουργού. Κατήγγειλαν τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος πρωτοπόρων εργατών και ότι μαζί με την καταστολή, την κρατική και εργοδοτική βία, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει χέρι στα συνδικάτα για να χτυπήσει τη συλλογική δράση, τους αγώνες, την αντίσταση στη λαίλαπα που εξελίσσεται. Εξω από το υπουργείο, είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, ο Γ. Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σχολίασε ανάμεσα σε άλλα ότι οι δηλώσεις του υπουργού στοχεύουν επί της ουσίας στην παρεμπόδιση της δράσης των συνδικάτων που παλεύουν για να οργανώσουν την εργατική τάξη και την πάλη της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Την ίδια στιγμή, είπε, που τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα, που σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση, βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην ενημέρωση και στην οργάνωση των εργατών. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη και συνολικότερα μεθοδευμένη επίθεση, συμπλήρωσε ο Γ. Πάσουλας και κατέληξε λέγοντας ότι ο συνδικαλιστής κρίνεται από τους εργαζόμενους και όχι από τον εκάστοτε υπουργό. Με μαζικές διαδικασίες, μέσα από τις συνελεύσεις, από τις εκλογές, από τις μαζώξεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν ποιος συνδικαλιστής υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ