Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κινητοποίηση για Αιμοδοσία και Παιδιατρική Κλινική

Συγκέντρωση για να διατηρηθούν και να ενισχυθούν το Τμήμα Αιμοδοσίας -κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας στις 21 Νοέμβρη- και η Παιδιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, οργανώνουν σήμερα στις 11 π.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα της κινητοποίησης, το τμήμα Αιμοδοσίας κινδυνεύει γιατί συνταξιοδοτείται η διευθύντρια και θα απομείνουν μια μόνιμη γιατρός και δύο επικουρικοί. Το τμήμα δε θα μπορεί να λειτουργήσει και αυτό σημαίνει αδυναμία λειτουργίας συνολικά για το Θριάσιο νοσοκομείο. Θα σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις και θα κινδυνέψει η ζωή νοσηλευομένων ασθενών.

Στο ίδιο τμήμα υπάρχουν και μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ στον πρόσφατο Οργανισμό του νοσοκομείου μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις γιατρών σε τέσσερις, που δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου. Στην Παιδιατρική Κλινική η διευθύντρια είναι προς συνταξιοδότηση, μια γιατρός είναι σε εκπαίδευση και αντί να ενισχύσουν την κλινική με μόνιμους γιατρούς, αποσπούν μία γιατρό στο Παίδων. Ετσι, αφήνουν τις μισές μέρες του μήνα το νοσοκομείο χωρίς ειδικευμένη παιδίατρο.

Υγειονομικοί κι εργαζόμενοι της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα στους ασθενείς, στους κατοίκους να υπερασπιστούν το νοσοκομείο από την υποχρηματοδότηση και την επιχειρηματική λειτουργία του. Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό, να καταργηθεί ο πρόσφατος οργανισμός του νοσοκομείου. Οργανώνουν νέα διαδήλωση το Σάββατο, 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού στην Ανω Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ