Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Απαίτησαν να μην πληρώνουν οι άνεργοι εισιτήριο

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Μεταφορών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών για τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκαναν χτες οι Επιτροπές Ανέργων από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές 5ου - 6ου διαμερίσματος Αθήνας, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης.

Η ιδιαιτέρα του γενικού γραμματέα ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να απελευθερωθεί κονδύλι για τη μετακίνηση των ανέργων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι για ένα τόσο οξυμένο ζήτημα.

Η δράση συνδικάτων και Λαϊκών Επιτροπών αποκτά μεγάλη σημασία, καθώς το κόστος της μετακίνησης γίνεται δυσβάστακτο για τη λαϊκή οικογένεια:

  • Ανεργοι που καλούνται να περάσουν 30 μέρες με 360 ευρώ (και πάλι εφόσον επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ) πληρώνουν 2,80 ευρώ μόνο για μία φορά που θα πάνε και θα γυρίσουν από τις ουρές του ΟΑΕΔ, μια συνέντευξη για δουλειά κ.τ.λ.
  • Πριν από λίγες μέρες, γονιός μαθητή σε ΕΠΑΛ της Αττικής ζήτησε να δικαιολογηθούν οι απουσίες του παιδιού του από το σχολείο, γιατί δεν είχε λεφτά να του δώσει για το εισιτήριο του ΚΤΕΛ.
  • Μέσα σε 20 χρόνια, η τιμή του εισιτηρίου για μία διαδρομή αυξήθηκε 5,5 φορές, την ώρα που ο κατώτατος μισθός από το 1993 αυξήθηκε 2 φορές και 1,7 φορές αντίστοιχα για τους εργαζόμενους άνω των 24 ετών και μέχρι των 24 ετών (από 289 στα 586 ευρώ και στα 511 ευρώ αντίστοιχα).

Κινητοποιήσεις για τη μετακίνηση των λαϊκών οικογενειών έκαναν πρόσφατα συνδικάτα και μαζικοί φορείς και στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ