Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απολογιστικά στοιχεία για την Κυριακή αργία

Αναλυτικά στοιχεία για τις περιφέρειες ανά την Ελλάδα που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πέραν των επτά που προβλέπει ο ν. 4177/2013, έδωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, για 20 περιοχές αποφασίστηκε «άνοιγμα» των καταστημάτων μόνο τις υποχρεωτικές από το νόμο 7 Κυριακές και για τις υπόλοιπες 37, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα των αντιπεριφερειαρχών, αποφασίστηκε άνοιγμα των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές επιπλέον, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, μόνο στις πρωτεύουσες των νομών Κιλκίς και Ευρυτανίας και στους δήμους Παλλήνης και Φυλής στην Αττική, πάρθηκε απόφαση για διευρυμένο άνοιγμα των καταστημάτων, παρά την κυβερνητική επιθυμία και τις επίμονες προτροπές και προσωπικές παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, προς τους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίσουν «άνοιγμα» όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο οι αποφάσεις των περιφερειών αλλάζουν, η συντονισμένη προσπάθεια των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ να εμποδίσουν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, πρέπει να ενταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ