Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση κινητοποιήσεων

Σημαίνουν συναγερμό για το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή

Κυβέρνηση και εφοπλιστές προσπαθούν με κάθε μέσο να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τους αγώνες των ναυτεργατών
Κυβέρνηση και εφοπλιστές προσπαθούν με κάθε μέσο να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τους αγώνες των ναυτεργατών
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα, κατέθεσαν αίτημα στην ΠΝΟ για έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να προγραμματιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τις πρωτοβουλίες των τριών σωματείων επιβάλλει η ένταση της επίθεσης εφοπλιστών - κυβέρνησης - ΕΕ στους ναυτεργάτες. Αποτυπώνεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο με τον τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και προδιαγράφει την κατάργηση του δικαιώματος των ναυτεργατών στην απεργία και συνολικά την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των ΣΣΕ και της κοινωνικο-ασφαλιστικής προστασίας, τη διεύρυνση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας και κατ' επέκταση την αύξηση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και των στρατιών ανέργων.

Το νομοσχέδιο, στο άρθρο 26 προβλέπει τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» σε περίοδο απεργίας των ναυτεργατών, στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος». Με το άρθρο αυτό η κυβέρνηση δείχνει την επιδίωξή της να κάνει «φύλλο και φτερό» το δικαίωμα στην απεργία όλης της εργατικής τάξης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η κατάργηση των συμβάσεων ναυτολόγησης για τα τουριστικά πλοία, καθώς θεωρεί το πλήρωμα «επιβαίνοντες» και ότι μπορεί να χαρακτηριστεί «κυβερνήτης» και να αναλάβει το σκάφος «επιβάτης που διαθέτει ναυτική ικανότητα και εμπειρία»!

Ακόμα, επαγγελματικά πλοία αναψυχής που μεταφέρουν μέχρι 99 επιβάτες, μπορούν να ναυλώνονται χωρίς να έχουν οργανική σύνθεση, ακόμα ότι αν φέρουν ελληνική σημαία ή σημαία χώρας της ΕΕ, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να λαμβάνουν άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή ή να δηλώνουν αντίστοιχα κατάπλου. Απαλλάσσονται επίσης από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και το δασμό των καυσίμων. Ακόμα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, του ΟΝΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα πιο αντιδραστικός ο νόμος για τα πλοία αναψυχής (2014-04-03 00:00:00.0)
Νέα πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σήμερα (2014-04-02 00:00:00.0)
Ξηλώνουν δικαιώματα ναυτεργατών (2013-05-03 00:00:00.0)
Επισημοποιεί τα πλωτά κάτεργα στην ακτοπλοΐα (2013-03-20 00:00:00.0)
Ρίχνονται στη μάχη της απεργίας (2006-02-03 00:00:00.0)
Χωρίς πλήρωμα, χωρίς φόρους (2003-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ