Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεσμοί αίματος ΚΚΕ και Αντίστασης

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στο 13ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ανάγνωση της απόφασης της Διοίκησης της Ενωσης, λίγο πριν πάρει το λόγο για το χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος από την Ενωση για την τεράστια προσφορά του στο Λαό.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση:

«Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Η Αντίσταση και το ΚΚΕ έχουμε ακατάλυτους δεσμούς αίματος... Το ΚΚΕ υπήρξε ψυχή και ραχοκοκκαλιά της ΕΑΜικής Αντίστασης. Ο καθοδηγητής και αιμοδότης, δίνοντας τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα του ελληνικού λαού για να απελευθερώσουμε τη χώρα από την τριπλή φασιστική κατοχή. Και, στη συνέχεια, ενάντια στην επέμβαση των Αγγλο - Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44 και την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στην 95χρονη ηρωική πορεία του, το ΚΚΕ ήταν και είναι, πάντα, δίπλα στην Αντίσταση και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης. Σήμερα, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους γνωστούς λόγους, των ανατροπών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την υποχώρηση διεθνώς του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά και μέσα στην καπιταλιστική κρίση που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα. Σ' αυτές τις συνθήκες, σήμερα, το ΚΚΕ συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παλεύει για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υλοποίηση των σημαντικών αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου του για τη Λαϊκή Συμμαχία και το Σοσιαλισμό.

Αναγνωρίζοντας αυτήν την τεράστια προσφορά του ΚΚΕ στο Λαό και την Αντίσταση και γνωρίζοντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κόμμα, σήμερα, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στην τελευταία του συνεδρίαση, ομόφωνα, αποφάσισε να ενισχύσει το ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, δίνοντας στην ΚΕ του Κόμματος ένα σημαντικό ποσό. Κι αυτό παρά και τα δικά μας μεγάλα οικονομικά προβλήματα...

Θέλουμε αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, πέρα από τη δράση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, να συμβάλουμε και μ' αυτόν τον τρόπο στην ισχυροποίηση του Κόμματος που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Καλούμε όλους σας και όλο τον Ελληνικό Λαό να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, φυσικά, γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα.

Ζήτω το ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ!!!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ