Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ
Προσκλητήριο στα μονοπώλια

Ανοιχτό προσκλητήριο στους μονοπωλιακούς ομίλους της Νότιας Κορέας να επενδύσουν στην Ελλάδα, μέσω συμπράξεων με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, εκμεταλλευόμενοι τη φτηνή εργατική δύναμη, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, απηύθυνε χτες από τη Σεούλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρ. Παπούλιας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην ασιατική χώρα.

Μιλώντας από το βήμα του Ελληνοκορεατικού επιχειρηματικού φόρουμ κάλεσε τις μεγάλες επιχειρήσεις της Κορέας να «εκμεταλλευτούν το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών και δημοσιονομικών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη και να επενδύσουν στην Ελλάδα». Επί της ουσίας διαφήμισε τις σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση μειώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης με στόχο την ανταγωνιστικότητα και την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. «Τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή δεν πέτυχε καμία από τις χώρες που περνούσαν κρίση», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κάρ. Παπούλιας, διαφημίζοντας την αντιλαϊκή πυγμή της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ομιλία του πρόβαλε επίσης τις επιχειρηματικές σχέσεις που έχει αναπτύξει το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο που κατασκευάζει πλοία στα ναυπηγεία της Κορέας εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συμφωνίες για τη μεταφορά εμπορευμάτων κορεατικών μονοπωλίων, και σημείωσε: «Η άρρηκτη σχέση που έχει δημιουργηθεί στη ναυτιλία προσφέρει νέες ευκαιρίες αμοιβαίων επενδύσεων». Αναφέρθηκε, επίσης, στη στενή συνεργασία επιχειρηματιών των δύο χωρών για τη μεταφορά, αποθήκευση και διανομή υγροποιημένου φυσικού αερίου «LNG» (οι Ελληνες εφοπλιστές διαθέτουν έναν από τους μεγαλύτερους στόλους πλοίων για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου) και υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να συνεισφέρει στη γενικότερη ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο». Τέλος, παρουσίασε και τις «προοπτικές» που υπάρχουν στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας τονίζοντας: «Κόμβοι διαμετακομιστικού εμπορίου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών. Οι εξελίξεις αυτές σας προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξετε την Ελλάδα για τη μεταφορά, διανομή αλλά και για την τελική συναρμολόγηση προϊόντων σας».

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης Παπούλια περιλαμβάνεται μετάβαση στο σύνορο με τη Βόρεια Κορέα και κατάθεση στεφανιού στο «κενοτάφιο των Ελλήνων στρατιωτικών» που συμμετείχαν ως εκστρατευτικό σώμα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ