Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Περισσότερα από 1.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στο Βόλο
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στο Βόλο
Με πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς μπήκε ο Δεκέμβρης σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, που κάνει λόγο για χιλιάδες ώρες που χάνονται σε μαθήματα ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ, σε μαθήματα γενικής Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδίας από 49 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα κενά φτάνουν τα 1.087.

Ενδεικτικά αναφέρονται μεταξύ άλλων η περιοχή της Α' Αθήνας που τα κενά είναι 35 χωρίς να περιλαμβάνονται οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ, η Εύβοια με 45 κενά, η Ηλεία με 50, η Κοζάνη όπου σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, ελλείψει πιστώσεων αναπληρωτών, σε σχολεία δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, των Χανίων όπου σε ένα μόνο ΕΠΑΛ χάνονται 145 ώρες και τα κενά φτάνουν τα 30 κ.ά.

Στην Κεφαλονιά

Τα κενά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα ΕΠΑΛ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ. Οπως αναφέρει, οι μαθητές του τομέα Υγείας - Πρόνοιας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, μετά τις διαθεσιμότητες των δύο εκπαιδευτικών και την κατάργηση του τομέα, διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας που αντιστοιχούν μόνο σε 10 από τις 23 συνολικά ώρες, στη Γ' τάξη, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στις άλλες τάξεις. Αντίστοιχα, στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου δεν έχει προσληφθεί ακόμη καθηγητής Μηχανολόγος Οχημάτων για να διδαχθούν μαθήματα ειδικότητας (22 ώρες).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χρεώνει ακέραια την ευθύνη στην κυβέρνηση, για τον κίνδυνο οι μαθητές να χάσουν τη χρονιά τους και για την υπονόμευση του δικαιώματος να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα επισημαίνει ότι στο ΕΠΑΛ Ιθάκης δε λειτουργεί εξεταστικό κέντρο στις πανελλαδικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση και διαμονή στην Κεφαλονιά των μαθητών: «Από τους 10 μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης της ομάδας Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ), που είχαν δηλώσει ότι θα εξεταστούν πανελλαδικά την περσινή σχολική χρονιά, μπόρεσαν να συμμετάσχουν τελικά μόνο οι δύο», σημειώνει η ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ