Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα

Για 13η εβδομάδα οι διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα διεκδικούν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεών τους το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μη γίνει καμία απόλυση, να μην ασκηθεί καμιά πειθαρχική δίωξη σε βάρος των 267 εργαζομένων που δεν απογράφηκαν. Νέα 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους Γενικής Συνέλευσης οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΜ Πολυτεχνείο. Σήμερα, πραγματοποιούν ΓΣ οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ συνεχίζουν μέχρι και την Παρασκευή με στάσεις εργασίας.

Χτες, ο υπουργός Παιδείας είχε πολύωρη συνάντηση με το ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα για απόσυρση - κατάργηση της ΚΥΑ και ο «διάλογος» με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκε στην πίεση να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι αποπροσανατολιστικές προτάσεις που έχει επαναλάβει, όπως η δια-ιδρυματική κινητικότητα, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα είναι 1.165 (αρχικά ήταν 1.349), δεσμεύτηκε ότι θα διορθωθούν οι πίνακες μοριοδότησης και δε θα γίνει πειθαρχική δίωξη όσων δεν απογράφηκαν, ενώ είπε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Δεκέμβρη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα μεταφέρουν τις προτάσεις σήμερα στις ΓΣ όπου θα αποφασίσουν εκ νέου για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη, η χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους», μετατράπηκε σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον πρύτανη και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. «Κανείς δεν υπολόγιζε τη διάρκεια της απεργίας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους. Βλέπω με δέος τον αγώνα τους», είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ από το βήμα της εκδήλωσης, ενώ κατήγγειλε τον υπουργό για την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί, μίλησε για την υποχρηματοδότηση και την προσπάθεια να χτυπηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης. Να αρθεί άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος του πρύτανη και των εργαζομένων, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, ζήτησαν μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος που μίλησαν επίσης στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασής της αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν είναι αρμόδια να υποβάλει το διαβιβαζόμενο παραπεμπτήριο κατά του Πρύτανη του ιδρύματος στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επιστρέφει τον σχετικό φάκελο και θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι παραπομπής του πρύτανη και ζητάει από τον υπουργό Παιδείας να μην προβεί σε καμία ενέργεια πειθαρχικής του δίωξης. Παρ' όλα αυτά, χτες ο υπουργός απέστειλε στον πρόεδρο του ΣτΕ και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θ. Πελεγρίνη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Αν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη τότε ο υπουργός μπορεί να τον θέσει σε προσωρινή αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ