Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Κινητοποίηση συμπαράστασης στους φοιτητές του Φυσικού

Συγκέντρωση στο Εφετείο Χανίων κάνουν σήμερα Πέμπτη φοιτητές από τις σχολές της πόλης, στηρίζοντας τους 11 συμφοιτητές τους από το Φυσικό Τμήμα που είχαν δεχτεί πρωτοφανείς ποινές από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και που σήμερα εκδικάζεται η έφεση που άσκησαν ενάντια στην απόφαση για τις ποινές.

Θυμίζουμε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε επιβάλλει ποινές αναστολής εξαμήνου σε 9 φοιτητές και γραπτής επίπληξης σε άλλους 2 με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου φοιτητών, που διεκδικούσε να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου πριν από δύο χρόνια.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, που οργανώνει τη σημερινή κινητοποίηση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί καμία ποινή σε φοιτητές που αγωνίζονται για να μπορέσουν να σπουδάζουν και για να μπορούν να βρουν δουλειά με δικαιώματα. Παλεύουμε να γραφτούν στα εξάμηνά τους και οι 9 φοιτητές κανονικά και να μην εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση η ποινή του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους φοιτητικούς, σπουδαστικούς συλλόγους και όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο τη μέρα εκδίκασης της έφεσης ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους 9 διωκόμενους φοιτητές Φυσικής».

Στην κινητοποίηση καλεί και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ