Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Πολύνεκρη επίθεση κατά του υπουργείου Αμυνας

ΣΑΝΑ'Α.--

Αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, κατά του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το υπουργείο Αμυνας της Υεμένης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 52 άνθρωποι και να τραυματιστούν 70 (το Γερμανικό Πρακτορείο υποστηρίζει ότι σκοτώθηκαν 40 και τραυματίστηκαν 100). Μεταξύ των νεκρών, συγκαταλέγονται και δύο ξένοι γιατροί καθώς και τέσσερις ξένοι νοσηλευτές.

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν καμικάζι εξερράγη στην κεντρική πύλη του συγκροτήματος στη συνοικία Μπαμπ αλ Γιάμαν, στην παλιά Πόλη της πρωτεύουσας της Υεμένης. Ακολούθησε επίθεση ενόπλων που έφεραν στρατιωτικές στολές. Η μάχη μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του συγκροτήματος και συγκεκριμένα σε ένα νοσοκομείο που φιλοξενείται εντός του χώρου, το οποίο τελικά πέρασε υπό τον έλεγχο του υεμενίτικου στρατού μετά από πολύωρη μάχη, που το κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Οι αρχές υποψιάζονται κυρίως την εξτρεμιστική ισλαμιστική «αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου», ενώ υποψίες στρέφονται και κατά «οπαδών» του πρώην Προέδρου Αμπντουλάχ αλ Σάλεχ. Στο συγκρότημα μετέβη ο Πρόεδρος Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, μετά το τέλος των συγκρούσεων, ο οποίος διέταξε ενδελεχή έρευνα της κατάστασης. Ο υπουργός Αμυνας Μουχάμαντ Νάσερ βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Ο ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ