Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TOKIO.-- H μεγαλύτερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιαπωνίας, δεδομένης της εντεινόμενης αύξησης της ισχύος της Κίνας, προτείνεται ως «κεντρική εθνική στρατηγική ασφαλείας» από επιτροπή ειδικών που διόρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε.

ΣΟΦΙΑ.-- Την παραίτησή της υπέβαλε, προχτές βράδυ, στον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Πλάμεν Ορεσάρσκι, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων της χώρας (SCEWR), Αντζελα Τόνεβα, «λόγω των προβλημάτων στον ενεργειακό τομέα»...

KAΪΡΟ.-- Τρεις δικαστές που προεδρεύουν στη δίκη ανώτερων στελεχών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» παραιτήθηκαν χτες στο Κάιρο μετά τη διακοπή της διαδικασίας από συνηγόρους υπεράσπισης.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Χιλιάδες επιβάτες παγιδεύτηκαν χτες στα αεροδρόμια του Λονδίνου (Χίθροου και Γκάτγουικ) αφού εξαιτίας πυκνής ομίχλης ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν πάνω από 80 πτήσεις.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Ενας 45χρονος πνίγηκε από ορμητικά κύματα στη νήσο Μαδέρα της Πορτογαλίας και τουλάχιστον άλλοι τρεις αγνοούνται από το σφοδρό κύμα βροχοπτώσεων που πλήττει το τελευταίο 48ωρο την Πορτογαλία. Δεκάδες κατοικίες έχουν πλημμυρίσει και χιλιάδες έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες, κυρίως στο νησί Λα Πάλμα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Πάπας Φραγκίσκος επιλέχθηκε από το περιοδικό διεθνούς επικαιρότητας ΤΙΜΕ ως ο άνθρωπος της χρονιάς για το 2013 με το επιχείρημα πως «κατάφερε»(;) να αλλάξει τη γενικότερη αντίληψη για το θεσμό της Καθολικής Εκκλησίας με ασυνήθιστο τρόπο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τρόπους για την αντιμετώπιση της νέας «ασθένειας του αιώνα», της άνοιας, και κυρίως του Αλτσχάιμερ, αναζητούν από χτες σε σύνοδό τους στο Λονδίνο οι υπουργοί Υγείας των χωρών του G8, καθώς εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ο αριθμός των ασθενών θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, φτάνοντας τα 135.000.000. Στόχος της συνόδου είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεθνή συνεργασία στην έρευνα για την καταπολέμηση της άνοιας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πυρκαγιά που σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία σε ανοιχτή αγορά της νότιας σινικής πόλης Σεντζέν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 16 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ενας 25χρονος Κούρδος διαδηλωτής που τραυματίστηκε στο κεφάλι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, άφησε χτες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της πόλης Βαν όπου νοσηλευόταν.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Γερανός από παρακείμενο εργοτάξιο έπεσε σε σούπερ-μάρκετ της αλυσίδας ALDI, στην πόλη Μπαντ Χόμπουργκ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ