Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Να σταματήσει κάθε ξένη επέμβαση στα Βαλκάνια!»

Παρέμβαση ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόταση σύναψης «Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την ΕΕ» (έκθεση Swoboba) ανέφερε τα εξής:

«Η υπό συζήτηση συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης με την ΠΓΔΜ είναι μία ακόμη απόδειξη των προσπαθειών, που καταβάλλει η ΕΕ να βάλει πιο σίγουρα στο χέρι τη χώρα αυτή. Γι' αυτό, οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δε θα την ψηφίσουμε. Οι ευνοϊκότερες, κατά τον εισηγητή, οικονομικές "παραχωρήσεις" και οι υποσχέσεις για προσχώρησή της στην ΕΕ -μετά την πλήρη φυσικά συμμόρφωσή της στις κοινοτικές απαιτήσεις- είναι το μέσο για τη μεγαλύτερη διείσδυση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Η έκθεση, επικαλούμενη τις αποφάσεις της Στοκχόλμης, στην ουσία αποδέχεται την τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους μεταμφιεσμένους σε διαπραγματευτές Αλβανούς εξτρεμιστές που συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Ολοι πράγματι γνωρίζουν ότι ο περίφημος "Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός", που διεκδικεί το ρόλο του επίσημου διαπραγματευτή της αλβανικής μειονότητας, είναι παραφυάδα του «ΟΥΤΣΕΚΑ». Ανατίθεται μάλιστα στον... Υπατο Εκπρόσωπο να εποπτεύει την τήρηση της συμφωνίας, βάζοντας έτσι το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Να γιατί η πολιτική αυτή, όπως εκφράζεται και στην υπό συζήτηση έκθεση, ρίχνει λάδι στη φωτιά που φλέγει τα Βαλκάνια και ενθαρρύνει τις μεγαλοϊδεατικές βλέψεις των Αλβανών εθνικιστών. Αν θέλει πράγματι η ΕΕ να βοηθήσει, θα το κάνει αν δεν ενισχύει παρόμοιες δραστηριότητες. Είναι λοιπόν ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη επέμβαση, και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στους λαούς της περιοχής να ρυθμίζουν οι ίδιοι το μέλλον τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ