Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Φιλοδοξεί να αποδείξει ξανά τη χρησιμότητά της

«Παρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν αποχωρήσαμε από την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Εχουμε πει ότι παραμένουμε κυβερνώσα Αριστερά και μέρος της προσπάθειας». Με τα λόγια αυτά ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διαμηνύει πως η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη της αστικής διαχείρισης παραμένει προσηλωμένη στο στόχο που υπηρέτησε και με τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση, για έξοδο απ' την κρίση προς όφελος της αστικής τάξης.

Ο Φ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει απευθυνόμενος στην εσωκομματική μειοψηφία ότι οι κατευθύνεις του συνεδρίου είναι σαφείς και δεν επιτρέπονται αποκλεισμοί στην υλοποίηση των στόχων του κόμματος, ούτε και «θόλωμά» τους. Αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο προσάπτει ότι έχει αποδεχθεί «συντηρητικές επιλογές και μια λογική στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία» και προεξοφλεί πως «η επιλογή συμπόρευσης μαζί του θα άλλαζε τον πολιτικό χαρακτήρα και θα εξουδετέρωνε την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος».

Την ίδια ώρα εξωραΐζει το ρόλο όσων -όπως π.χ. ο Α. Λοβέρδος και άλλοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζονται τώρα με τη ΔΗΜΑΡ- αφού διεκπεραίωσαν μεγάλο τμήμα της αντιλαϊκής πολιτικής, διαχώρισαν τη θέση τους και αναζήτησαν άλλη πολιτική στέγη στο πλαίσιο και της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, λέγοντας «το κριτήριο είναι η σημερινή πολιτική στάση στο πολιτικό σκηνικό και η απόφαση για συμμετοχή στη συγκρότηση της πολιτικής συμπαράταξης που θα προωθήσει μια δημοκρατική προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι «στις ευρωεκλογές θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με συμμαχία που θα συγκροτήσουμε στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου». Και καταλήγει κλείνοντας το μάτι στην αστική τάξη, στην οποία «διαφημίζει» τη χρησιμότητα του κόμματός του, λέγοντας πως «η συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ στη χώρα θα είναι η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και θα ωθήσει τις πολιτικές εξελίξεις στην κατεύθυνση της αλλαγής πολιτικών για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Χωρίς όμως λαϊκίστικες παροχολογίες και σταθερά μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ο Α. Παπαδόπουλος που εξακολουθεί να εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, καθώς η νέα ΚΠΕ δεν έχει συνεδριάσει για την κατανομή αρμοδιοτήτων, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» σχολιάζει σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην «πρωτοβουλία των 58»: «Σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς υπάρχει δικαιολογημένη αντίδραση σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό, να πάρουμε ό,τι καλύτερο έχει ο χώρος αυτός και να προχωρήσουμε (...) ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν έχει την πολυτέλεια της πολυδιάσπασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ