Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ψάχνει επιπλέον στηρίγματα στη Βουλή

Εισηγήσεις για πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δέχεται ο Αντ. Σαμαράς

Associated Press

Εισηγήσεις για πρωτοβουλίες ενίσχυσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δέχεται ο Αντ. Σαμαράς
Συνεχίζονται οι διεργασίες εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, στο πλαίσιο της συνολικότερης επιχείρησης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Η διαγραφή Πολύδωρα το Σάββατο, με την κυβέρνηση να μετρά πια 153 βουλευτές, αλλά και τα ερωτήματα για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναθέρμαναν την «εκλογολογία» και τη συζήτηση για «μεταγραφές» βουλευτών. Η κυβέρνηση - στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας» - φέρεται να αναζητά στηρίγματα από άλλους βουλευτές, προκειμένου να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Βύρων Πολύδωρας διαγράφηκε αφού πρώτα καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων». Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, χειροκροτούμενος από βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δήμευση». Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, απαντώντας τάχα στην τρόικα, θυμήθηκε τον ...Μεταξά: «Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω, γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός. Την επικαλούμαι όπως ο Μεταξάς το 1938, όπως την επικαλέστηκε η Γερμανία το 1931». Πληροφορίες τον εμπλέκουν από τώρα και στο εξής στη δρομολόγηση διεργασιών με στόχο να διερευνηθεί η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος, που θα μετρήσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος φλέρταρε δημοσίως με τη «βάση» της Χρυσής Αυγής, ενώ εμφανίζεται να συνομιλεί πολιτικά με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Νίκο Νικολόπουλο κ.ά.

Στο προσκήνιο παραμένει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, για «τριπλές» εκλογές το Μάη (εθνικές, μαζί με ευρωεκλογές και τοπικοδιοικητικές) λόγω, π.χ., δυσκολίας της κυβέρνησης να ψηφίσει άλλα δύσκολα νομοσχέδια, απώλειας πλειοψηφίας, σκανδάλων κ.λπ. Επισήμως, κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και από το Μέγαρο Μαξίμου χτες κυβερνητική πηγή διακήρυσσε ότι «εκλογές θα έχουμε το 2016».

Δεδομένων της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας και των ανησυχιών για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις (και ότι τις αντιμετωπίζει θετικά) να ξεκινήσει προσπάθεια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης αμέσως μετά τις γιορτές. Ως «δεξαμενή» παρουσιάζονται οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι» βουλευτές και οι ΑΝΕΛ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αλληλοκαρφώματα» με φόντο τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ (2019-02-09 00:00:00.0)
Διεργασίες ανασύνθεσης σε όλο το φάσμα (2014-06-27 00:00:00.0)
«Κινούμενη άμμος» στο έδαφος της στρατηγικής σύγκλισης (2014-06-18 00:00:00.0)
Καταγγελίες για απειλές και αλισβερίσι (2014-05-31 00:00:00.0)
Νέα «απόχη» στα «δεξιά» του αστικού πολιτικού συστήματος (2014-02-07 00:00:00.0)
Επιταχύνονται οι διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία (2014-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ