Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενοπλες δυνάμεις στις διαταγές των μονοπωλίων

Διαβεβαιώσεις ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θα καλούνται να δρουν με άξονα τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλος στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Στη νέα χρονιά, οι Ενοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων» είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός, σηματοδοτώντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο τα σχέδια της ντόπιας άρχουσας τάξης, να βελτιώσει τη θέση της στην ΕΕ και τη διεθνή ιμπεριαλιστική πυραμίδα, με στρατηγικούς στόχους:

Την ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς, Ενέργειας, κεφαλαίων. Τη συνεκμετάλλευση με μονοπώλια άλλων χωρών, των πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου και της διαπραγματευτικής θέσης των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Τη διασφάλιση της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης», «ασφάλειας» και «σταθερότητας» για προστασία των κεφαλαίων που έχουν ήδη εξάγει σε Βαλκάνια και αλλού, των δραστηριοτήτων τους εκεί, την αντιπαράθεση με άλλες αστικές τάξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ