Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αντιπαράθεση περί όνου σκιάς

Συνεχίζεται η κόντρα παπανδρεϊκών - βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή μια φιλολογία που αναπτύχθηκε πάλι το τελευταίο διάστημα για το αν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο αναφέρουν ότι υπέρ του κουρέματος τασσόταν το ΔΝΤ έως και τον Οκτώβρη του 2010, αλλά το αρνιόταν ο Παπανδρέου. Οι τέτοιες τοποθετήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, υπερασπιζόμενη τον Παπανδρέου, στρέφεται εμμέσως, πλην σαφώς, κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου: «Ηταν γνωστό ότι το ΔΝΤ ήθελε κούρεμα... Η ΕΕ το αρνιόταν απόλυτα... Δεν το ξέραμε; Αλλά ξεχνάω: Για όλα φταίει ο ΓΑΠ. Ακόμη ορισμένοι φοβάστε...».

Τη Δευτέρα, η Μ. Κοππά είχε στρέψει και πάλι τα βέλη της κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή αυτήν τη φορά τα περί θρησκευτικής πίστης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Στο ΠΑΣΟΚ τι λέμε για το θρήσκευμα Τσίπρα; Απορία ψάλτου βηξ...».

Η Μαριλένα Κοππά διατέλεσε στο παρελθόν στενή συνεργάτιδα του Παπανδρέου, εξελέγη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά παραιτήθηκε (από επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όχι από ευρωβουλευτής), τον περασμένο Μάρτη, μετά την απόφαση στο συνέδριο του κόμματος ν' αποκλειστούν από το κεντρικό πολιτικό όργανό του οι ευρωβουλευτές του που ως τότε πάντα μετείχαν αυτοδικαίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ