Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητικότητα από Ψωμιάδη - Χατζημαρκάκη

Κινητικότητα ως προς την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού παρουσιάζεται και στο χώρο της λεγόμενης «πατριωτικής» δεξιάς, και της «κεντροδεξιάς».

Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και περιφερειάρχης της ΝΔ, ακόμα και υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος το 2009, Π. Ψωμιάδης, άφησε ανοικτό να διεκδικήσει το Μάη τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, κόντρα και στον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα. Δήλωσε χαρακτηριστικά, για δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Μέχρι σήμερα κράτησα ουδέτερη στάση, σεβόμενος την επιθυμία του Κώστα Γκιουλέκα να είναι και πάλι υποψήφιος. Με τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν, ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε που έχει την ικανότητα να κερδίσει και να προσφέρει έργο από το να συμμετάσχει στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη ημέρα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Για τον νυν δήμαρχο της πόλης, θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα. Για το έργο, τις πράξεις και τη συμπεριφορά του».

Ο Π. Ψωμιάδης, μια υποψηφιότητα του οποίου για τη δημαρχία ίσως σηματοδοτεί ευρύτερες ανακατατάξεις σ' αυτό το κομμάτι του αστικού πολιτικού κόσμου, φέρεται το τελευταίο διάστημα να μετέχει σε συζητήσεις με πρώην στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όπως οι Β. Πολύδωρας, Χρ. Ζώης, Στ. Παπαθεμελής, ενώ ακούγεται και το όνομα του Π. Κρητικού.

Την ίδια ώρα, στη δημιουργία «Κίνησης Πολιτών», με «ευρωπαϊκό προσανατολισμό», προχώρησε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής (με το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, με στόχο τη συμμετοχή στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Οι αρχές και το όνομα του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Ο Χατζημαρκάκης γράφεται ότι το 2012 έγινε μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ελληνικού κόμματος «Κοινωνία Αξιών». «Κεντρώο», όπως παρουσιάζεται, κόμμα, με ιδεολογικό προσανατολισμό τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό», ιδρυθέν τον Απρίλη του 2012 από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, μαζί με στελέχη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Σημειωτέον για τον Χατζημαρκάκη ότι εξεταστική επιτροπή του Πανεπιστημίου της Βόννης, με ομόφωνη απόφασή της, του αφαίρεσε τον τίτλο του διδάκτορα με την αιτιολογία της εκτεταμένης λογοκλοπής... Η εκτίμησή της ήταν πως «σε πολλά σημεία έκανε χρήση κειμένων άλλων συγγραφέων χωρίς την προβλεπόμενη αναφορά σε αυτούς παρά σε μερικές υποσημειώσεις» και πως «περισσότερο από το μισό της διδακτορικής εργασίας του ήταν προϊόν από άλλες πένες». Ο Χατζημαρκάκης κατέθεσε την εργασία του και αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 2000.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα «απόχη» στα «δεξιά» του αστικού πολιτικού συστήματος (2014-02-07 00:00:00.0)
Λαϊκό τείχος στους πλασιέ της αντιλαϊκής πολιτικής (2010-11-03 00:00:00.0)
Πρέπει να αποκρυσταλλωθούν οι θετικές διεργασίες (2010-09-16 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι διαγκωνισμοί για τις υποψηφιότητες (2010-09-04 00:00:00.0)
«Αξιοι» όσοι υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα (2010-09-01 00:00:00.0)
Ο υπερκομματικός (2006-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ