Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΪΤ
Παζάρι για χρυσοφόρες «μπίζνες» και «φιλέτα» του Δημοσίου

Το Κουβέιτ επισκέπτεται στις 26 και 27 Γενάρη ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που θα συμμετάσχει στο «οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ», το οποίο διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο «την προώθηση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων».

Οι συνεννοήσεις τους εκεί θα αφορούν τους χώρους των κατασκευών, των τεχνικών έργων, των δομικών υλικών, της Ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των τεχνολογιών περιβάλλοντος, των τροφίμων, των χυμών, της αλιείας, των ιχθυοκαλλιεργειών, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, των τραπεζών, της Υγείας και των φαρμακευτικών καλλυντικών. Με δυο λόγια αφορούν όλους τους τομείς από τους οποίους κρίνεται ότι τα ελληνικά μονοπώλια, για τα οποία αναλαμβάνεται και η όλη πρωτοβουλία, μπορούν να αποσπάσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Ο Π. Μίχαλος προγραμματίζεται να έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Πετρελαίου και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κουβέιτ. Επίσης, θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Kuwait Investment Authority, κρατικού Επενδυτικού Ταμείου, μέσω του οποίου αποφασίζονται και υλοποιούνται κρατικές επενδύσεις του Κουβέιτ στο εξωτερικό.

Συμμετοχή στο φόρουμ έχουν δηλώσει περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις. Η αποστολή αποτελείται από τραπεζίτες, κατασκευαστές, βιομήχανους και άλλους επιχειρηματίες που μαζί με στελέχη του ΣΕΒ, του ΤΑΙΠΕΔ, του Ιnvest in Greece και του Δήμου Αθηναίων θα μεταβούν στο Κουβέιτ «για ένα εντατικό 24ωρο επιχειρηματικών επαφών».

«Στο road show θα γίνει και παρουσίαση ώριμων επενδυτικών προτάσεων του ιδιωτικού (Invest in Greece) και του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τομέα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας ότι θα παζαρέψουν και «φιλέτα» του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ