Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Νέο ένταλμα σε βάρος του Φιλιππίδη

Νέο ένταλμα σύλληψης για μια ακόμη υπόθεση επισφαλούς δανείου εκδόθηκε χτες σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη. Η υπόθεση αφορά δανειοδότηση συνολικού ύψους περίπου 104 εκατ. ευρώ προς επιχειρηματία. Και σε αυτήν την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρονται ως κατηγορούμενοι συνολικά 14 πρόσωπα.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης του Φιλιππίδη στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με το χτεσινό «Εθνος», η Τουρκία επιθυμεί την έκδοση από την Ελλάδα δύο ατόμων που φέρονται να είναι πράκτορες της ΜΙΤ και ενός Κούρδου κατηγορούμενου για υποθέσεις τρομοκρατίας. Κατά την ίδια εφημερίδα, δεν είναι τυχαία η πρόσφατη σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει μέχρι τα τέλη Φλεβάρη αν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Στο συμπληρωματικό πόρισμα αναφέρεται ότι τα στελέχη του ΤΤ «ζημίωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του ανωτέρω Τραπεζικού Ιδρύματος, καθόσον (...) προέβησαν σε χρηματοδότηση - υπέρογκο δανεισμό των εταιρειών ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ, ALMOND ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ και EKTASIS DEVELOPMENT ΑΕ υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν τους συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, αφού περιελάμβαναν την εξαρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο και ανεπαρκείς εγγυήσεις για την εξασφάλιση των απαιτήσεων της Τράπεζας εκ των δανείων αυτών (...) ζημιώνοντας έτσι την περιουσία του ως άνω Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος κατά το ποσό των 104.700.000 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ