Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Περί όνου σκιάς αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

«Πλεύση εθελόδουλης υποταγής και μερκελισμού» προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κατηγορώντας προσωπικά τον Αντ. Σαμαρά, καθώς και τον Γ. Στουρνάρα σαν ενεργούμενο του πρωθυπουργού.

Σε non paper κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι παραγνωρίζει τα ερείπια που αφήνει πίσω της η «μνημονιακή πολιτική», αποσυνδέοντάς την πλήρως απ' την τάξη της οποίας τις ανάγκες υπηρετεί. Τον εγκαλεί ακόμα πως δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που υπήρχαν για «κούρεμα» του χρέους, «παρόλο που η αναγκαιότητα αυτή είναι σχεδόν πανθομολογούμενη, όπως δείχνει ακόμα και η θέση του ΔΝΤ, αλλά και η πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής», αναφέρει, υιοθετώντας ουσιαστικά τις θέσεις εκείνου του τμήματος του κεφαλαίου που θέλει αλλαγή στο μείγμα διαχείρισης θεωρώντας ότι έτσι θα επιταχυνθεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, τον εγκαλεί ότι δεν διαπραγματεύεται, σαν οι διαπραγματεύσεις να διεξάγονται εν κενώ και όχι στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας, σαν η κυβέρνηση να μη διεξάγει διαπραγματεύσεις από τη σκοπιά των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλωστε, τα λαϊκά συμφέροντα είναι προγραμμένα ευθύς εξαρχής στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων... «Ο κ. Σαμαράς αυτογελοιοποιείται όταν επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο non paper.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ακόμα την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει τις δηλώσεις Σταθάκη για το χρέος, κάνει όμως «γαργάρα» το γεγονός πως αυτές απλά επικύρωσαν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί το χρέος που σώρευσε η πλουτοκρατία, άρα και τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί η αποπληρωμή του ή η όποια διευθέτησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ