Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
«Θα αποτύχουν τα σχέδιά τους»!

Την προσπάθεια ΠΑΣΚΕ - κυβέρνησης, για ακύρωση των εκλογών  στο Συνδικάτο Αθήνας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Την ενέργεια της ΠΑΣΚΕ και όσων κρύβονται πίσω από αυτήν, να προσφύγει δικαστικά για την ακύρωση των εκλογών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας , η οποία έχει στόχο να αδυνατίσει τη δράση του Συνδικάτου και να φρενάρει τους αγώνες του, καταγγέλλει με ψήφισμά του, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Η δράση του Συνδικάτου - επισημαίνεται στο ψήφισμα - για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κλάδου, είχε αποτέλεσμα 18.500 οικοδόμοι να συμμετέχουν στις εκλογές, από τους οποίους οι 17.060 έδωσαν και πάλι την πλειοψηφία της διοίκησης στον Πανοικοδομικό Ενωτικό Συνδυασμό. Οι οικοδόμοι - συνεχίζει - ενέκριναν την προηγούμενη δράση του Συνδικάτου, έδωσαν εντολή να συνεχίσει στην ίδια ταξική πορεία και έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

«Θεωρούμε - τονίζεται - ότι πίσω από την προσφυγή της ΠΑΣΚΕ κρύβεται η κυβέρνηση, κρύβονται οι πολυεθνικές στο χώρο των τεχνικών έργων και η ελληνική μεγαλοεργοδοσία, κρύβονται υποταγμένοι πεμπτοφαλαγγίτες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ». Για αυτούς - επισημαίνει - η δράση του Συνδικάτου στο πλευρό των εργαζομένων και ιδιαίτερα η πάλη που αναπτύσσει στα μεγάλα έργα, είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους για μετατροπή των χώρων δουλιάς σε μεσαιωνικά γκέτο.

Καταλήγοντας, τονίζει πως τα σχέδια για αναστολή της δράσης του Συνδικάτου είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και πως το Συνδικάτο θα βγει ακόμα πιο δυνατό από αυτή τη δίωξη και οι διώκτες του θα βρεθούν μπροστά στην οργή των οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ