Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Στον αγώνα οι εργαζόμενοι

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για επαναλειτουργία της επιχείρησης, σήμερα στη Χαλκίδα και την Αθήνα

Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν, από χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΑΓΝ (μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρη), με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση «εδώ και τώρα» λύση, για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, τη διασφάλιση της εργασίας τους και καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει ο τελευταίος ιδιοκτήτης Κ. Βαρβούτης.

Χτες το πρωί, έκαναν συγκέντρωση και κατάληψη του δημαρχείου Κηρέως, μέχρι το μεσημέρι. Σήμερα το πρωί, με μηχανήματα της επιχείρησης που έκλεισε μετά την πτώχευση που κήρυξε ο ιδιοκτήτης του Κ. Βαρβούτης, θα ξεκινήσουν από το Μαντούδι και θα πάνε στη Χαλκίδα, όπου θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αμέσως μετά, ενδέχεται να μεταβούν στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο πλευρό των εργαζομένων, είναι και οι κάτοικοι και οι φορείς της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων με ομόφωνες αποφάσεις χτες παρέμειναν κλειστά και ανάρτησαν μαύρες σημαίες. Το ίδιο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου. Σε τοποθέτησή του, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Δημητρίου κατήγγειλε την κυβέρνηση, ότι παρέδωσε την επιχείρηση στους ιδιώτες. Επισήμανε ακόμη, ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση από την κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη για την άθλια κατάσταση της περιοχής. Τέλος, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο, να διεκδικήσει τη λύση του ενιαίου δημόσιου φορέα λευκόλιθου για να βγει η περιοχή από το αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ