Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τραγικός θάνατος οικοδόμου

Ο Σύνδεσμος Οικοδόμων καταγγέλλει και τις προσπάθειες συγκάλυψης

Τραγικό θάνατο βρήκε οικοδόμος την περασμένη Τρίτη 11 Γενάρη, καθώς δούλευε σε οικοδομή στο Σιδάρι Κέρκυρας. Το δυστύχημα επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί» και είδε το φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελίες που έγιναν στο Σύνδεσμο Οικοδόμων Κέρκυρας. Ο άτυχος οικοδόμος ήταν ο 50χρονος Δελλής Κράσση, Αλβανός υπήκοος, ο οποίος έπεσε - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - από τον πρώτο όροφο της οικοδομής που δούλευε και σκοτώθηκε.

«Για άλλη μια φορά, ο κλάδος θρηνεί ένα συνάδελφο, θύμα της ασυδοσίας των εργοδοτών και της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας της ζωής μας στις οικοδομές», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος. Οπως σημειώνει, τη χρονιά που πέρασε έγιναν πολλά εργατικά ατυχήματα στην περιοχή.

«Είναι αδιανόητο - υπογραμμίζει - στην Κέρκυρα με πολλές χιλιάδες εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, η Επιθεώρηση Εργασίας να έχει μόνο 3 υπαλλήλους και κανένα τεχνικό επιθεωρητή και, το χειρότερο, οι έλεγχοι να γίνονται από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ