Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
ΟΧΙ στην κατάργηση των επιδομάτων του ΟΕΕ

Την αδικαιολόγητη κατάργηση, μέσα από τον τελευταίο αντεργατικό νόμο 2874, του γαμήλιου δώρου και του φοιτητικού - σπουδαστικού επιδόματος που έδινε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι «επιβάλλεται άμεσα να επανέλθουν γιατί είναι σημαντικά για τις εργατικές οικογένειες, για τους δικαιούχους του ΟΕΕ».

Το γαμήλιο επίδομα κυμαινόταν μεταξύ 140.000 - 170.000 δρχ., ενώ και οι αριστούχοι κατά έτος φοιτητές και σπουδαστές, έπαιρναν επίδομα ανάλογου ύψους. Ο βουλευτής τονίζει ότι, ειδικά για το γαμήλιο δώρο, είναι αναγκαίο η επαναφορά του να συνδεθεί και με την πραγματική αύξησή του, ώστε να γίνει ουσιαστικό και σημαντικό βοήθημα για τη νέα οικογένεια. Πρέπει να αυξηθεί στο 1.000.000 δρχ. και το 1/2 του ποσού να δίνεται από τον ΟΕΕ και το υπόλοιπο 1/2 από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

Τέλος, ο υπουργός ερωτάται «εάν θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των δικαιούχων του ΟΕΕ για επαναφορά των παραπάνω επιδομάτων και μάλιστα αν προτίθεται να τα προσαρμόσει στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ