Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανυγειονομική συμμετοχή

Πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 17.5.2001

Οι υγειονομικοί όλης της χώρας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 17 Μάη 2001 σύμφωνα με την απόφαση που πήραν τα προεδρεία του Πανελλήνιου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Ιατρών και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Επίσης χτες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καλεί τους εργαζόμενους στην πανελλαδική απεργία.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των προεδρείων είναι:

  • Διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού μας συστήματος.
  • Διασφάλιση της βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου μέχρι το 2050 με την καθιέρωση της τριμερούς χρηματοδότησης (εργαζόμενοι, εργοδότες, πολιτεία).
  • Κατοχύρωση των ορίων συνταξιοδότησης, καθώς και των επιπέδων ύψους των παρεχόμενων συντάξεων.
  • Διασφάλιση υψηλού επιπέδου, για νοσοκομειακή, εξωνοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Την καταβολή του κοινωνικού πόρου που χρωστά το κράτος στο Ταμείο Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και ο οποίος έχει ανέλθει στα 52 δισ. δραχμές.
Ο ΙΣΑ

«Τα νέφη στο χώρο της υγείας πυκνώνουν για μια ακόμη φορά ενόψει μάλιστα των ριζικών τομών τις οποίες επιχειρεί η κυβέρνηση», επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ).

«Οι κινητοποιήσεις, συνεχίζει ο ΙΣΑ, των νοσοκομειακών γιατρών, οι δραματικές εικόνες που εκτυλίσσονται, λόγω στοιχειωδών ελλείψεων, σε ένα εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας το Λαϊκό, οι πρόσφατες και πλειστάκις επαναλαμβανόμενες απειλές των προμηθευτών ότι θα διακόψουν την τροφοδοσία των δημοσίων νοσοκομείων με απαραίτητα υλικά, συνθέτουν και διεκτραγωδούν με τον σαφέστερο τρόπο το σκηνικό στα πλαίσια του οποίου πρόκειται να επιχειρηθεί η διατυμπανισθείσα μεταρρύθμιση».

Τέλος ο ΙΣΑ υπενθυμίζει πως είχε προειδοποιήσει ότι οι «όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις επιχειρούνται, θα παραμείνουν γράμμα κενό περιεχομένου και απλώς επί χάρτου ασκήσεις, εάν δε διατυπωθεί με τρόπο σαφή και μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεων ο τρόπος εξευρέσεως των απαιτούμενων πόρων για την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ