Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσλήψεις για τα ΠεΣΥ

Με ταχύτατους ρυθμούς προωθεί το υπουργείο Υγείας τη συγκρότηση και στελέχωση των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (Πε ΣΥ). Την ίδια στιγμή που οι υγειονομικές μονάδες στενάζουν κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, το υπουργείο προχωράει στην πρόσληψη 800 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, που θα στελεχώσουν τους υπερσυγκεντρωτικούς μηχανισμούς διοίκησης των νοσοκομείων.

Για το σκοπό αυτό εκδόθηκε υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει την πλήρωση 68 κενών οργανικών θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 561 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στα ΠΕΣΥ στις διάφορες περιοχές της χώρας και 171 κενών οργανικών θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού συμβούλων οργάνωσης νοσοκομείων των ΠΕΣΥ.

Την απόφαση συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών και Υγείας - Πρόνοιας. Η ετήσια δαπάνη των προσλήψεων αυτών φτάνει τα 4.931.000.000 δραχμές και η κάλυψή τους θα γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2190/94, ενώ η κατανομή του προσωπικού κατά επιτελική υπηρεσία των ΠΕΣΥ και κατά νοσοκομείο θα γίνει ύστερα από απόφαση του υπουργού Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ