Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει δυνατός ο λαός

Ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση στο Τριάδι Θεσσαλονίκης

«Οχι άλλος χαμένος χρόνος! Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει δυνατός ο λαός, να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε συγκέντρωση στο Τριάδι Θεσσαλονίκης.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για θυσίες που τάχα πιάνουν τόπο», σημείωσε, «ποντάρουν στο πλεόνασμα, που υποτίθεται θα δώσει ανάσα στους αδύναμους. Η χώρα, λένε, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσουν την ανεργία».

«Πρόκειται», τόνισε, «για υποσχέσεις ψεύτικες και επικίνδυνες. Η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, οι όποιες επενδύσεις γίνουν, θα στηριχθούν πάνω στους μισθούς πείνας και στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας.

(...) Αλήθεια, ποιος κέρδισε μέχρι τώρα από τις όποιες επενδύσεις στη χώρα μας; Οι εργαζόμενοι ή τα μονοπώλια; Ποιος κέρδισε και κερδίζει από την εκμετάλλευση των μεταλλείων στη Χαλκιδική, από την επένδυση της COSCO στον Πειραιά, από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, της Ενέργειας κ.λπ. Ανάπτυξη δεν είναι να πει ο λαός της Θεσσαλονίκης το νερό νεράκι μέσα από το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Ανάπτυξη σε όφελος του λαού δεν είναι η παράδοση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα μονοπώλια, η απελευθέρωση των πηγών Ενέργειας και των μονάδων παραγωγής».

«Φως στο τούνελ», υπογράμμισε ο Κ. Αβραμόπουλος, «δεν είναι το κλείσιμο ή η συρρίκνωση της ΕΛΒΟ οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

(...) Επίσης, φως στο τούνελ δεν είναι το κλείσιμο των μονάδων παραγωγής της "Coca-Cola", η οποία μετέφερε τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία και άλλες χώρες πετώντας στο δρόμο πάνω από 2.000 εργαζόμενους. Ετσι λειτουργούν τα μονοπώλια, έτσι λειτουργεί ο κάθε καπιταλιστής, σκοπό και θεό του έχει το κέρδος. Και από αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται ποιους εξυπηρετεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ και οι περίφημες "τέσσερις ελευθερίες"».

«Τόσο η φιλελεύθερη διαχείριση που στηρίζει η ΝΔ όσο και η σοσιαλδημοκρατική που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό παρονομαστή, που είναι η σταθεροποίηση της καπιταλιστικής οικονομίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», σημείωσε ο Κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος περνάει μέσα από τη μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ