Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διαφορετικές κάλπες, διαφορετικά μηνύματα, λέει τώρα

Ευχές για διευθέτηση του χρέους τέτοια που να ευνοεί την καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ», αν και, όπως είπε, μια τέτοια εξέλιξη βρίσκεται στα «χέρια» της ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «επιδιώξει» να «προκαλέσει μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής» για να συζητηθεί «η προσέγγιση στο ελληνικό πρόβλημα μέσα από τη διαμόρφωση μιας γενικότερης ευρωπαϊκής στρατηγικής». Μιας στρατηγικής που θα περιλαμβάνει «ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία», που φυσικά προϋποθέτει τη διατήρηση και το βάθεμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Ο Π. Σκουρλέτης, στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρνηση της ΕΕ, αρκείται να δηλώσει «είναι πρωθύστερο το να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για τέτοιου είδους όπλα που αναμφισβήτητα διαθέτει ή θα διαθέτει τότε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «εμείς είπαμε ότι δεν είναι στις προθέσεις μας οι μονομερείς ενέργειες. Και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ποια είναι τα όπλα της χώρας μας (...) Είναι αφ' ενός η ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, δεν είμαστε ενοικιαστές, συνιδιοκτήτες είμαστε, σ' ένα μικρό μέρος, αλλά συνιδιοκτήτες είμαστε»!

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αν και υπερασπίζεται το «αντιμνημονιακό» στοιχείο και για τις τρεις κάλπες, εντούτοις μαζεύει κάπως τα περί «δημοψηφίσματος», δηλώνοντας ότι «προφανώς κάθε κάλπη έχει διαφορετικό περιεχόμενο και δεν είναι απολύτως ίδιο». Η εκτίμηση αυτή δεν είναι άσχετη με τον προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα χειριστεί ένα κακό αποτέλεσμα σε δήμους και περιφέρειες αν, εκ των προτέρων, έχει δώσει στη μάχη δημοψηφισματικό χαρακτήρα, καθώς και το πώς θα χειριστεί το δεύτερο γύρο, στις περιπτώσεις που δε συμμετέχει υποψήφιός του, αλλά θέλει συμμετοχή λόγω και της ευρωκάλπης.

Αλλωστε, και στο ερώτημα «αν χάσει ο κ. Σακελλαρίδης, θα κερδίσει το μνημόνιο;» απαντά: «Αν χάσει ο κ. Σακελλαρίδης, θα έχει χαθεί μια μάχη που, πέρα από τις άλλες πλευρές της που αφορούν τη ζωή και την οργάνωση της πόλης της Αθήνας, προφανώς θα είναι ένα εμπόδιο σε αυτή τη γενικότερη προσπάθεια. Αλλά βεβαίως θέλω να πω ότι είναι διαφορετικής πολιτικής έντασης το μήνυμα που θα υπάρξει από τις ευρωεκλογές, που από εκεί θα προκύψει το μεγάλο κύμα της ανατροπής, διαφορετικό στις περιφέρειες και διαφορετικό στους δήμους»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η εσωκομματική αντιπαράθεση (2023-11-03 00:00:00.0)
Καλά κρατεί η σεναριολογία ενόσω «ξεδιπλώνονται» τα αντιλαϊκά μέτρα (2015-07-21 00:00:00.0)
Ας σκεφτεί ο λαός (2014-12-20 00:00:00.0)
Πετάει στην κυβέρνηση το μπαλάκι της αντιλαϊκής συναίνεσης (2014-11-21 00:00:00.0)
Συνεννόηση ναι, αλλά χωρίς τον... Βενιζέλο (2014-11-20 00:00:00.0)
Τα ...διαχειριστικά (2005-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ