Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πίσω από τις κορόνες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται η στρατηγική τους σύγκλιση

Σε συγκέντρωση στα Γιαννιτσά Πέλλας μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις εκλογικές μάχες για την Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και συνάμα να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Κάλεσε το λαό «να δει την ουσία πίσω από τις κραυγές και τα μεγάλα λόγια, πίσω από τις κορόνες και τις φραστικές αντιπαραθέσεις. Να θυμηθεί τους καβγάδες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έκρυβαν τις ίδιες αντιλαϊκές στοχεύσεις και φυσικά δεν τους εμπόδισαν μετά από κάποια χρόνια να οδηγήσουν και σε συγκυβερνήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους σημερινούς πυλώνες του νέου δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός πρέπει να δει και να κρίνει όχι με βάση την εικόνα και τους τσακωμούς στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά με τη στάση που κρατάνε αυτά τα δύο κόμματα στα βασικά, στα στρατηγικά ζητήματα που καθορίζουν την πορεία της χώρας και τη ζωή των εργαζομένων».

«Για την καπιταλιστική ανάκαμψη μιλάνε και οι δύο», πρόσθεσε ο Θ. Κωνσταντινίδης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που δεν λένε είναι ότι αυτή η ανάκαμψη, όπως και με όποια κυβέρνηση επιτευχθεί, θα είναι αναιμική, θα την πληρώσει ο λαός, δεν θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο δεν θα φέρει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις που χάθηκαν.


Για πρωτογενή πλεονάσματα μιλάνε και οι δύο. Η ΝΔ υπόσχεται ψίχουλα στην ακραία φτώχεια από το πλεόνασμα, ο δε ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για το πλεόνασμα και ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να το καταφέρει. Δεν λένε όμως ότι, είτε έτσι είτε αλλιώς, το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί μέσα από το τσάκισμα του λαού, μέσα από περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τις κοινωνικές παροχές.

Μιλάνε για διευθέτηση του χρέους και οι δύο, παίρνοντας ως δεδομένο ότι αυτό πρέπει να το αποπληρώσει ο λαός που δεν το δημιούργησε. Η μεν ΝΔ ζητάει επιμήκυνση, ο δε ΣΥΡΙΖΑ κούρεμα, στηρίζοντας τις προτάσεις του ΔΝΤ. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαγραφή έστω μέρους του χρέους, κοροϊδεύει συνειδητά, αφού και αυτό το παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα, τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός.

Τέλος, για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ μιλάνε και οι δύο. Ο ένας ως προεδρεύων της ΕΕ, ο άλλος ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν. Δε λένε κουβέντα όμως για το γεγονός ότι η ΕΕ επέβαλε μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς, με αυξημένη επιτήρηση χωρών, είτε έχουν είτε δεν έχουν τρόικα.

Γι' αυτό και εμείς λέμε ότι στην κάλπη πρέπει να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές που βάζουν το λαό να επιλέγει κάθε φορά τους δήμιούς του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ